4 tips om je administratie op orde te houden

17 februari 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Om je bedrijf goed draaiende te houden, is het noodzakelijk dat de administratie op orde is. Dit om inzicht te hebben in je inkomsten en diverse uitgaven. Maar hoe zorg je dan voor een goede administratie en hoe kan je ervoor zorgen dat dit overzichtelijk blijft? Denk bijvoorbeeld aan het digitaliseren van een aantal zaken, zoals: de administratie of het archief digitaliseren, een boekhoud app inschakelen en dergelijke. Lees het artikel voor enkele tips!

1. Maak een begin

Om je administratie op orde te houden moet je natuurlijk ergens beginnen. Het (opnieuw) ordenen van de administratie kan net zo fijn zijn als het herinrichten van een kantoorruimte . Dit begint al bij het gescheiden houden van diverse rekeningen, de zakelijke rekening en privé rekening. Zo kan je bijvoorbeeld kantoorartikelen kopen met je privé pas omdat je nou eenmaal in de stad bent. Echter is dit niet handig omdat uitgaven op den duur door elkaar gaan lopen en je jezelf belast met extra administratie. Begin vooral ook met het opstellen van een budget, zo kan je vanaf het begin bijhouden of dit haalbaar is of dat enkele uitgaven verminderd moeten worden.

2. Wees nauwkeurig

Een goed geordende administratie begint bij nauwkeurigheid. Als je nauwkeurig te werk wilt gaan, is het verstandig verschillende uitgaven en inkomsten gescheiden te houden. Denk hierbij aan: inkomende facturen, uitgaande facturen, inkomstenbelasting, personeelskosten, bonnen et cetera. Wanneer je dit vanaf het begin gescheiden houdt kan je gestructureerd en nauwkeurig te werk gaan.

3. Overzicht bewaren

Wanneer je een overzichtelijke administratie wilt behouden moet je op een bepaalde manier te werk gaan. Overzicht kan je op diverse manieren voor elkaar krijgen. Denk hierbij aan: het tijdig doen van je administratie, administratie digitaliseren, archief digitaliseren, boekhoud apps en dergelijke zaken. Bij het digitaliseren van een archief of je administratie, kan je sneller te werk gaan en heb je alle bonnen, declaraties en facturen in één overzichtelijk systeem staan.

4. Opbergen administratie

Indien je alle stappen hebt gevolgd en alle bonnetjes, declaraties, facturen en dergelijke hebt verwerkt in een overzichtelijke administratie, is het noodzakelijk om dit veilig op te bergen. Vaak is er een lange bewaarplicht betreffende (fiscale) administratie, dit loopt op tot wel 7 jaar! Kies dus voor een goede opbergplek, maar denk ook zeker aan het digitaliseren van de administratie, zo blijft dit bewaart op meerdere plekken, kun je er te allen tijde bij en is dit een veilige oplossing (niet iedereen kan erin). Ook moet je thuis administratie op orde zijn om te kijken wat je privé middelen en mogelijkheden zijn, als je toch al bezig bent!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *