De voordelen van beleggen via vermogensbeheerders

24 mei 2023

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Heb jij geld over of vrees je dat je spaargeld op de bank weinig op gaat leveren door de lage rente en wil je iets met je vermogen doen? Dan is één van de mogelijkheden om te starten met beleggen. Dit kun je zelf actief doen, maar je kunt dit ook uitbesteden en een vermogensbeheerder voor jou laten beleggen. Hieronder de voordelen van beleggen via vermogensbeheerders. 

De eerste stap

Als eerste stap dien je te beslissen hoeveel geld je in wilt leggen, hoeveel risico je bereid bent om te nemen en welk rendement je verwacht binnen een bepaald aantal jaar. Wil je het geld voor tientallen jaren vastzetten of ben je bereid meer risico te nemen om een hoger rendement te kunnen behalen op korte termijn (maar dus ook een grotere kans te hebben om geld te verliezen). Het rendement beleggen bij AmbassadorVermogensbeheer.nl laat voorbeelden zien van de rendementen die behaald kunnen worden. Echter biedt dit zeker geen garantie op succes. 

Emoties uitschakelen

Zelf beleggen is een optie, maar levert voornamelijk rendement op als je er erg veel verstand van hebt en zeker als je zomaar wat doet, is de kans groot dat het je alleen maar verlies op zal leveren. een vermogensbeheerder of financieel adviseur is onafhankelijk en heeft geen enkel gevoel bij jouw geld of het geld van jouw buurman. Dat levert direct het eerste voordeel op, aangezien je zelf bij beleggen vaak geneigd bent om teveel je persoonlijke gevoelens mee te laten spelen, wat niet altijd handig is op de beurs. Het beste is daarom om je emoties uit te schakelen of een onafhankelijke partij voor jou te laten beleggen en je vermogen te beheren. De kans op succes is daarmee het grootst.

Spreiding is key

Een goede spreiding door het investeren in ETF’s (een mandje met aandelen waar diverse bedrijven in gevestigd zijn) of obligaties kan een goede optie zijn. Een vermogensbeheerder zal continu bezig zijn om de risico’s van het beleggen met jouw vermogen te spreiden. Daardoor loop je zo min mogelijk risico op verlies en tegelijkertijd is de kans op rendement over jouw ingelegde geld het hoogst. 

Strategie behouden

Een strategie behouden is altijd lastig als je zelf je vermogen beheert en je eigen vermogen wilt beleggen. Ben jij bereid om veel risico te lopen? Dan is de kans op meer rendement groter, maar ook de kans op een hoger verlies neemt dan toe. Wil jij voornamelijk zorgen voor een extra zakcentje tijdens je pensioen? Dan zal een vermogensbeheerder minder risico nemen en kiezen voor een lager jaarlijks rendement met een hogere slagingskans.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *