Het belang van een BHV app voor bedrijven

24 mei 2023

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Het belang van een goed BHV team binnen een bedrijf is erg groot. Denk bijvoorbeeld aan een aanspreekpunt tijdens een bedrijfsongeval, brand of andere calamiteit op de werkvloer. Een BHV’er oftewel bedrijfshulpverlener heeft diverse cursussen gevolgd om hierin het voortouw te kunnen nemen en de veiligheid te kunnen waarborgen en actief hulp te kunnen bieden. Een BHV app zou hierin ook een rol kunnen spelen, zeker bij grote bedrijven. Daarom hieronder meer informatie over het belang van een BHV app voor bedrijven om de algehele veiligheid bij een calamiteit te vergroten.

Wat doet een BHV’er?

Een bedrijfshulpverlener is het eerste aanspreekpunt tijdens een calamiteit op de werkvloer, zoals een ongeval, brand of evacuatie. Deze persoon of personen kunnen vaak eerste hulp verlenen of zorgen dat iedereen op de juiste manier het pand verlaat. Een BHV team is verplicht volgens de ARBO wet en elk bedrijf dient dan ook één of meerdere personen te hebben die hierin getraind zijn en jaarlijks opnieuw worden getoetst en bijgeschoold. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een EHBO cursus, het kunnen bedienen van een AED, kennis over de werking van het (brand)alarm en kennis over de exacte locaties van de brandblussers.

Het belang van een BHV app

Een BHV app is zeker bij grotere bedrijven erg handig. Een BHV’er kan hierin direct berichten versturen, foto’s delen of andere meldingen maken. Ook kunnen er direct meerdere BHV’ers worden opgeroepen indien nodig. Iedereen die deze app dus op zijn of haar telefoon heeft geïnstalleerd krijgt deze meldingen binnen, zelfs als de telefoon op de stille stand staat. Tijdens een calamiteit op een grote locatie kan iedereen dus snel en eenvoudig worden geïnformeerd en worden ingelicht over de te nemen stappen of wat voor calamiteit er aan de hand is. Er zijn diverse BHV apps verkrijgbaar die in de behoefte kunnen voorzien. De BHV app van Reflex Online is een voorbeeld van een app waarmee eenvoudig meerdere BHV’ers kunnen worden opgeroepen bij een calamiteit en waar een lijst ingevuld kan worden welke medewerkers er per dag op kantoor werken. Zij melden zich bij binnenkomst aan en bij het verlaten van het pand weer af. Bij een brand of evacuatie kan er dan eenvoudig worden gekeken of iedereen veilig het pand heeft verlaten. Zeker bij een groot kantoorpand of magazijn kan dit van grote waarde zijn wanneer er zich een ernstige calamiteit voordoet.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *