Genoeg van saaie vrijdagmiddagborrels? Pak het anders aan!

16 februari 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Om saaie vrijdagmiddagborrels tegen te gaan kun je een aantal zaken anders aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan leuke activiteiten, borrel locaties buiten het bedrijf en voeg een thema toe. Zorg dat jij je personeel een leuke tijd bezorgt en men positief uitkijkt naar het einde van de week. In onderstaand artikel lees je hier meer over.

Organiseren

Om een vrijdagmiddagborrel te laten plaatsvinden is het verstandig om eerst een goede organisatie op papier te hebben. Wanneer je geen saaie vrijdagmiddagborrel wilt organiseren moet het overgrote deel van het personeel aanwezig zijn. Maak ze tijdig bekend met de planning en zorg dat men op de hoogte is van het tijdstip en eventuele verwachtingen. Zo kan iemand zijn/haar vrije dag wisselen of 16.00 uur op kantoor aanwezig zijn i.p.v. aan het einde van de werkdag (variërend tussen 17.00-18.00 uur). Een borrel hoeft niet de hele vrijdagmiddag in te nemen, je zien je collega’s namelijk al vaak genoeg.

Zorg voor lekkere hapjes, genoeg dranken en frisdranken. Laat bijvoorbeeld champagne bezorgen om de knalfuif in te luiden! Zo verwen jij je personeel voor hun harde werken. Denk aan hoge borreltafels, waar men lekker met elkaar aan kan ‘hangen’. De werktijd is ten slotte voorbij! Je kan het personeel een bonus geven maar vrijdagmiddagborrels zijn zeer goed voor de sfeer en effectiviteit van het personeel. Een prettige werksfeer met leuke extra’s zorgt voor extra inzet en een hoge productiviteit.

Soort borrel

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een vrijdagmiddagborrel te organiseren met een thema. Zo kan men zich verkleden als jungledieren, oceaandieren, filmsterren of elkaar (dit zorgt gegarandeerd voor hilarische momenten). Vervolgens kan de borrel ook op een andere locatie plaatsvinden, buiten het bedrijf. Dit zorgt direct voor een informele sfeer en dan komen je werknemers of collega’s als het ware ‘los’ en kletsen zij lekker verder over zaken die ook buiten het werk vallen. Denk aan een barretje om de hoek, of decoreer een toffe loods wanneer je heel veel collega’s hebt.

Activiteiten

Een teamversterkende werkborrel kan tot stand komen door diverse activiteiten te organiseren. Een vrijdagmiddagborrel combineren met een barbecue zorgt voor een fijne sfeer en is anders dan anders. Ook spellen kunnen een hoop los maken in mensen, denk hierbij aan bordspellen, maar ook aan games op een spelcomputer. Om het groepsverband nog meer te versterken kan je ook eens denken aan het organiseren van een tafeltennis- of darttoernooi, tafelvoetbal competitie of zelfs een bierpong teamstrijd. Men moet samenwerken met elkaar om hun doelen te bereiken en leren hun collega’s op een veel informelere manier kennen.

Met de tips uit dit artikel hoef je nooit meer een saaie vrijdagmiddagborrel tegemoet te gaan. Vraag vooral ook input van je werknemers om te kijken wat zij leuk vinden en wat zij graag zouden zien op de vrijdag.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 2   Gemiddelde:  1.5/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *