Het herinrichten van je kantoorruimte; 5 tips

14 januari 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Eens in de zoveel tijd is de kantoorruimte toe aan vernieuwing en een andere inrichting. Dit kan de werksfeer, productiviteit en effectiviteit verbeteren. Hoe je het herinrichten van een kantoorruimte aanpakt? Lees onze vijf tips in onderstaand artikel!

1. Duurzaamheid op kantoor

Bij het herinrichten van de kantoorruimte mag er modern worden gedacht. Denk hierbij dus ook aan duurzame kantoorartikelen. Milieuvriendelijk ondernemen is steeds meer in opkomst, dit uit zich onder andere ook in de CO2 uitstoot die drastisch verminderd is in de afgelopen jaren bij vele bedrijven. Een volledig groen kantoor kan, maar hoeft niet. Denk al aan kleine aanpassingen, zoals: milieuvriendelijk papier, pennen, mappen enzovoorts.

2. Flexibele werkplekken

Als de inrichting van het kantoor altijd hetzelfde is geweest, is het mogelijk dit de veranderen met een herinrichting. Kies bijvoorbeeld voor flexibele werkplekken, plekken waar elke werknemer aan kan werken en flexibel in te delen zijn. Zo blaas je nieuw leven in een kantoorruimte en ga je gegarandeerd met de tijd mee.

3. Openheid

Wanneer men denkt aan het herinrichten van een kantoorruimte, kan de gehele indeling zoals die voorheen was, komen te vervallen. Een derde tip is; kies voor openheid binnen het kantoor. Dit houdt in dat je ervoor kiest om het voltallige personeel in één ruimte te laten werken (mits het gebouw meerdere verdiepingen betreft, dan uiteraard per verdieping). Dit kan zeer goed helpen voor motivatie, stimulatie en het uitwisselen van ideeën. Het is dus een sfeervolle en effectieve kantoorinrichting , omdat men elkaar direct benaderd en veel kan oppikken van een ander. Is dit te open voor jouw kantoor? Vat openheid dan anders op! Denk bijvoorbeeld aan het veelzijdig gebruik van glas, ook als tussenscheidingen van ruimtes, zo hoor je elkaar niet maar zie je elkaar wel.

4. Kleurgebruik

Nu er de mogelijkheid is om dingen te veranderen, kan er ook een nieuwe frisse kleur door het kantoor worden gehanteerd. Vroeger zag je vaak grijze (saaie) kantoorpanden, tegenwoordig is kleur steeds meer te vinden in kantoren en zelfs drukke prints mogen welkom geheten worden. Denk aan een gekleurde wand of laat kleur terugkomen in stoelen of accessoires op bureaus. Houd de basis rustig maar speel hier en daar met een leuke kleur en zorg dat dit doorgevoerd word in de kleinste accessoires zoals: pennenbakjes of een plakbandhouder.

5. Begin op tijd

Tot slot is de aanpak van een herinrichting niet altijd zo gemakkelijk als het doet ogen. Het vergt een goede (strakke) planning en een duidelijk overzicht wie wat moet doen. Daarbij moet goed nagedacht worden over de huidige inrichting, imago van het bedrijf en de personeelsmix. Kies voor een passende inrichting van de kantoorruimte en laat gerust bepaalde meubels, accessoires of indelingen terugkomen in de vernieuwde kantoorruimte. Kijk dus goed wat bij jouw bedrijf, personeel, imago en sfeer past, hierop gebaseerd kan jij de ruimte effectief en positief herinrichten.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *