Je bedrijfspand nieuw leven inblazen? 5 tips

10 november 2017

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Heb je het idee dat je bedrijfspand niet meer bij het bedrijf past, is het te ouderwets voor 2017 of  is het niet meer ingericht op het huidige werken? Kleine aanpassingen kunnen grote verschillen maken in ruimtes.  Wij geven je 5 tips om je bedrijfspand nieuw leven in te blazen en ervoor te zorgen dat je personeel zich prettig voelt op de werkvloer. Dan wordt er vaak optimaal gepresteerd.

1. Creëer fotowanden

Om in één klap een andere sfeer in je bedrijf(skantine) te creëren, is het plaatsen van een fotowand een goede, vrij eenvoudige, oplossing. Je kunt kiezen voor een plaatje van internet, maar het is ook leuk om je werk zelf in de wand te vereeuwigen. Werk je bijvoorbeeld in de scheepvaart? Dan plaats je een foto van een enorm schip waar je wel eens zaken mee hebt gedaan. Of werk je in  de non-profit? Kies dan bijvoorbeeld een foto waarin je werk te zien is, zodat je er elke keer weer aan herinnerd wordt waarvoor je dit werk doet.

2. Zorg voor efficiëntie

Het is belangrijk om je werk zo efficiënt mogelijk te kunnen doen. Richt het bedrijfspand daar dan ook op in. Dit klinkt misschien als een open deur, maar het is belangrijk om de voorraden zoveel mogelijk op te bergen op de plek waar je het gebruikt. Dit scheelt namelijk een hoop tijd, denkwerk en energie. Je wilt niet weten in hoeveel kantoren de koffiepads bij het nietjes liggen en het printpapier op de tweede etage, terwijl de printer op de begane grond is gestationeerd. Wat nog meer zorgt voor meer efficiëntie is staand vergaderen. Regel in de vergaderzaal daarom een grote statafel. Men heeft nog wel eens de neiging om uit te wijden tijdens een vergadering, waardoor het lang kan duren. Staand vergaderen wordt gauw vermoeiend, dus zal iedereen sneller to-the-point komen.

3. Maak een combikantoor van je kantoorruimte

Het is bewezen dat een combinatiekantoor met vaste werkplek het beste werkt voor je personeel. Dit soort kantoren scoren goed op onder andere licht, sfeer en uitstraling. Flexwerken was een aantal jaar geleden erg populair, maar men komt hier inmiddels alweer op terug. Wil je het beste voor je personeel en je zaken? Kies dan voor een combikantoor met vaste werkplekken. Daarnaast helpen creatieve toepassingen op het kantoor ook de productiviteit. Het geeft je personeel inspiratie.

4. Zorg voor genoeg daglicht

Hoe meer daglicht in een ruimte aanwezig is, hoe harder mensen werken. Daglicht geeft een positief gevoel af aan mensen en zorgt ervoor dat de werktijd goed benut wordt. Zorg dus voor genoeg ramen in je bedrijfspand die natuurlijk licht binnenlaten.

5. Regel voldoende opbergruimte

Om een kantoor er zo netjes en gestructureerd uit te laten zien, is genoeg opbergruimte een must. Elk bedrijf heeft mappen vol administratie, die je niet continu in je gezichtsvizier wilt hebben. Zorg er daarom voor dat je genoeg kasten of andere opbergruimtes hebt, zodat je daar je ‘troep’ in kunt opbergen. Rust in de kamer is rust in je hoofd.

Om je kantoor optimaal in te richten en nieuw leven in te blazen, kun je rekening houden met bovenstaande tips. Wat is jouw belangrijkste tip?

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

1 Comment

  1. Natalie schreef:

    Wat in onze nieuwe bedrijfskantine erg goed werkte, waren muurschilderingen met een zicht op de zee. Het is net of we een extra venster hebben. Toen we begonnen, was de kantine een plek waar je gauw weer weg wilde. In kantoorruimtes met weinig vensters werkt deze oplossing ook erg sfeermakend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *