3 keer creatieve toepassingen voor op het kantoor

6 november 2017

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een kantoorruimte kan te allen tijde geoptimaliseerd worden. De ruimte is onlogisch ingericht, er is verlies van ruimte en zo verder. Met enkele creatieve toepassingen kan er nieuw leven in een kantoor worden geblazen. Voorbeelden van creatieve toepassingen vind je in onderstaand artikel!

1. Open kasten(muur)

Wanneer je een klein kantoor hebt is ruimte creëren gewenst. Dit geldt andersom ook voor erg grote ruimtes die juist onderbrekingen kunnen gebruiken. Door middel van open kasten kunnen beide zaken worden opgelost. Dit kan je bereiken door bouwstaal op maat, ideaal voor kantoren of ruimtes die unieke toepassingen willen of een ongewone indeling hebben. Ook kant en klare kasten zijn geschikt als opbergruimte (met doorkijk door de gehele ruimte), en scheiding van ruimtes. Creëer bijvoorbeeld een vaste werkplek en flexwerkplekken of plaats twee afdelingen naast elkaar met een scheidingsmuur. Zo werken de afdelingen gescheiden, maar zijn ze binnen handbereik van elkaar voor overleg van lopende projecten en dergelijke.

2. Zit/sta bureau

Voor een gezond en fit team is een zit/sta bureau ideaal. Naast een zeer ergonomische manier van werken kan dit ook de concentratie op de werkvloer verhogen. Een zit/sta bureau is een kleine toepassingen die binnen elk nieuw of bestaand kantoor geplaatst kunnen worden met slechts enkele aanpassingen. Een bureau als deze kan rugklachten verminderen en voor opgewekter personeel zorgen. Doordat men constant kan wisselen en al staand kan bewegen met zijn/haar benen is de bloedcirculatie optimaal en blijft de concentratie hangen.

3. Daglicht op kantoor

Een laatste toepassing die bij elk kantoor aanwezig zou moeten zijn is het creëren van daglicht op de werkplek. Naast het plaatsen van voldoende ramen of enkele ramen die erg lang zijn en voor veel licht zorgen, zijn er daglichtlampen. Deze lampen zorgen voor namaak daglicht waarbij de mens het als natuurgetrouw aanschouwt. Daglicht stimuleert een aangename sfeer, prettige werkomgeving en verhoogt de productiviteit van het personeel.

Er zijn veel creatieve toepassingen beschikbaar voor ieder kantoor. De ene toepassingen zal van groter belang zijn dan de ander. Kijk kritisch naar de werkruimte en wat er veranderd, toegevoegd of geoptimaliseerd kan worden zodat jouw kantoor niks tekort komt! Ook verplichte zaken voor op kantoor is hierbij zeker niet onbelangrijk. En vraag je personeel eens kritisch naar de werkplek te kijken. Ontdek wat er mist of waar een (nog onbekende) vraag naar is. Handel hiernaar en je kantoor zal aan niks ontbreken!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *