3 verplichte zaken voor op kantoor

5 november 2017

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een kantoor kan naar geheel eigen behoefte en wensen worden ingericht. Hierbij zijn enkele zaken verplicht binnen elke werkplek om het werk goed uit te kunnen voeren.  Deze zaken zijn daardoor onmisbaar geworden. Welke zaken dit zijn? Dat lees je in onderstaand artikel!

1. Kantoorartikelen

Binnen elk kantoor moeten de juiste accessoires en artikelen aanwezig zijn om het werk uit te kunnen voeren. Denk aan diverse kantoorbenodigdheden zoals: nietmachines, pennen, notitieblokjes en mappen. Deze behoren allemaal op een bureau thuis om notities te maken tijdens een telefoongesprek met de klant of een bespreking. Maar ook voor het bij elkaar houden van diverse documenten en papierwerk. Hier zijn postbakjes erg handig voor, zo kan ieder personeelslid zijn of haar papierwerk (documenten) bij zich houden om nader naar te kijken of te verwerken. Bedenk goed wat jouw personeel nodig heeft en vraag gerust rond wat zij nog aan kantoorartikelen missen binnen het bedrijfspand.

2. Inrichting van het kantoor

Het is verplicht een werkplek in te richten volgens de ARBO regels. Dit houdt in dat de werkplek moet voldoen aan een optimale indeling voor de gezondheid van de werknemers. Er moet bijvoorbeeld voldoende bewegingsvrijheid zijn zodat men tussen zijn/haar werkzaamheden de mogelijkheid hebben om even kort te bewegen. Dit slaat ook op het feit dat zij voldoende ruimte aan hun bureau hebben, tussen het scherm en gezicht et cetera. Zo heeft het werkblad ook bepaalde eisen en moet deze verstelbaar zijn voor personeel van diverse lengtes. Een ieder moet verantwoord achter het bureau kunnen werken, zonder hier klachten of hinder van te ondervinden. In de ARBO wet zijn alle regels en eisen terug te lezen voor iedere werkgever en werknemer. Van de afstand tussen het scherm en een medewerker tot de soort vloer die in het pand geplaatst word.

3. Ergonomisch werken

Medewerkers in goede gezondheid laten werken zorgt voor minder verzuim. Ergonomisch werken kan hierin een hele belangrijke rol spelen. Het is verplicht met ergonomische bureaustoelen te werken voor een juiste houding van het lichaam. Zo moeten bij een stoel bijvoorbeeld de zitting, rugleuning en armsteunen verstelbaar zijn. De stoel moet naar ieder lichaam afgesteld kunnen worden voor de best mogelijke houding van iedere medewerker. Bij ergonomisch werken hoort ook het tijdig nemen van pauzes, dit zou na elke vijf gewerkte uren ingelast moeten worden voor een gezonde manier van werken. Er zijn ergonomische toetsenborden, muizen, armsteunen en dergelijke beschikbaar. Deze kun te allen tijde in elk soort bedrijf geplaatst worden voor een gezonde en verantwoorde manier van werken.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *