Een bedrijfsuitje organiseren? Denk aan de volgende 3 punten

22 februari 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wanneer je een gezellige dag wilt organiseren zoals een bedrijfsuitje, moet je bepaalde punten niet vergeten. Er zijn een aantal dingen die tijdig duidelijk en georganiseerd moeten zijn om de dag goed te laten verlopen. Aan welke punten je dan moet denken? Dat lees je in het artikel!

1. Uitnodigingen

Er is geen bedrijfsuitje zonder uitnodigingen. Wanneer men deze namelijk niet tijdig ontvangt is de opkomst laag en dat is uiteraard niet de bedoeling. Zorg dus dat de datum van tevoren besproken is en/of de uitnodigingen tijdig de deur uit zijn, met betrekking tot het huren van een oppas of andere zaken. Zorg voor een duidelijke uitnodiging, met tijd, datum, activiteit (of hints) en de locatie of een eventuele +1 zoals het meenemen van je partner.

2. Activiteiten

Dan kom je bij het bedrijfsuitje zelf, je kan voor een dag vol activiteiten kiezen of een rustige dag om elkaar naast de werkvloer ook te leren kennen. Denk aan een barbecue catering om een heerlijke dag mee af te sluiten. Enkele bedrijfsuitjes voorbeelden zijn: solex tour, vaartocht met de boot, quiz spellen spelen of naar een wipe-out baan gaan.

Natuurlijk hangen de activiteiten tijdens het bedrijfsuitje af van het soort bedrijf en het personeel in dienst, zo zijn een escape room of een avond naar een prachtige theatervoorstelling ook zeer in trek! Een bedrijfsuitje is als het ware een bonus voor het personeel, zij worden beloond met een dag vol gezelligheid op kosten van de baas. Tevens is een dag als dit erg goed voor het teamgevoel, een activiteit met samenwerking is dan ook een goede keuze.

3. Vervoer en locatie

Wanneer de uitnodigingen zijn uitgedeeld en de activiteiten zijn besproken, moet het vervoer en de locatie hierop aangepast zijn. Denk aan een locatie waar een ieder gemakkelijk kan verzamelen of zorg voor passend vervoer vanaf het bedrijfspand. Het makkelijkste is om hiervoor een bus af te huren. Vraag op de uitnodiging dan wel om een reply, zo weet je precies hoeveel mensen er komen en wat er qua vervoer geregeld moet worden.

Een bedrijfsuitje organiseren is dus nog zo makkelijk niet. Er komt erg veel bij kijken en hoe groter het bedrijf, hoe meer er geregeld moet worden. Is het bedrijf echt mega? Kies dan voor een groot feest voor elk personeelslid en organiseer bijvoorbeeld per afdeling een bedrijfsuitje, hiervoor kan je passende budgeten opstellen.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *