(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Niet voor niets is WordPress het meest gebruikte Content Management System (CMS) ter wereld. Dit CMS werd ooit gelanceerd om op een makkelijker manier een blog te kunnen opzetten. Tegenwoordig is het ook voor de grote bedrijven en organisaties een veelgebruikt CMS om een website, blog of webshop op te zetten.

1. WordPress is gratis

Wat heel erg fijn is, is dat WordPress gratis is. Er zijn momenteel 2600+ WordPress thema’s en 31.000 plugins (gratis) beschikbaar, die je website enorm kunnen verbeteren. Dankzij plugins kun je makkelijk ingewikkelde aanpassingen aan je website maken. Grote kans namelijk dat iemand diezelfde aanpassing ooit heeft willen maken en jou veel werk heeft bespaard door er een plugin voor te ontwikkelen. Dat maakt dat het voor heel veel mensen een geschikte optie is wanneer zij een website maken of WordPress websites laten maken.

2. WordPress is eenvoudig

Ook onder beginners is WordPress populair.  Maar een bedrijf kan tegenwoordig sowieso niet meer zonder goede website. Een mooie website draagt alleen al veel bij aan de naamsbekendheid van je bedrijf, maar het ondersteunt je bedrijf op veel meer vlakken. Je hoeft echter geen doorgewinterde ondernemer te zijn voor het maken van een WordPress website. Het is namelijk heel eenvoudig te gebruiken. Je hoeft er dus helemaal geen webdesigner of programmeur voor te zijn. Veel mensen kunnen zonder enige voorkennis een eigen website in elkaar zetten.

3. Enorm aanbod thema’s

Omdat WordPress zo gigantisch is gegroeid in populariteit zijn er heel erg veel verschillende thema’s ontworpen voor dit CMS. Voor elk type website kun je wel een passend thema vinden. Let wel op dat niet elke ontwikkelaar van een thema zijn thema up-to-date houdt. Het is dus wel zaak om een gedegen keuze te maken voor je thema.

4. WordPress is veilig

De ontwerpers van WordPress hebben veel rekening gehouden met veiligheid. Cybercriminaliteit is niet voor niets een issue tegenwoordig. Houd er dus wel rekening mee dat wanneer je zwakke wachtwoorden gebruikt en niet regelmatig updates uitvoert je website nog steeds kwetsbaar is op het gebied van veiligheid. Het is daarom wel aan te raden om je WordPress website onder te brengen bij een ervaren websiteontwikkelaar.

Of je nu eigenaar bent van een grote organisatie of dat je beginnend ondernemer bent, WordPress is een heel geschikte keuze voor wat betreft het CMS van je website. Verdiep je van te voren goed in de verschillende mogelijkheden en zorg dat je de beste keuze maakt voor jouw specifieke situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *