5 leuke ideeën voor een teambuildinguitje

24 september 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Samenwerking is de sleutel tot succes. De band tussen medewerkers heeft ontzettend veel invloed op de resultaten van een bedrijf. Hoe tevredener werknemers zijn, hoe gemotiveerder en productiever ze zullen werken. Een goede onderlinge communicatie zal ook zijn vruchten afwerpen. Logisch dus, dat organisaties best willen investeren in teambuilding: groepsactiviteiten waarbij samenwerking centraal staat. Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van een geslaagd uitje, doe dan inspiratie op met deze 5 leuke ideeën.

1. Actief op het strand

De wind door je haren, de zilte zeelucht: wie houdt er niet van het strand? Naast voor romantische wandelingen zijn die zandstroken ook zeer geschikt voor activiteiten in groepsverband. Ga bijvoorbeeld strandzeilen, surfen over het water of kajakken op zee. Collega’s kunnen elkaar helpen en elkaar aanmoedigen om de golven te trotseren.

2. Een ouderwetse sportdag

De sportdag kennen we allemaal nog uit de basisschooltijd. Maar jaren later is zo’n sportdag nog steeds heel leuk én heel handig om de groepsdynamiek te stimuleren. Je moet in teams samenwerken tijdens verschillende onderdelen en de activiteiten kunnen variëren van boogschieten en hindernislopen tot denkspellen spelen of voetballen. Beschik je wel over een groot veld maar nog niet over faciliteiten? Huur dan een partytent. Van een partytent in de Gelderse Vallei tot een partytent in Flevoland: alles is mogelijk.

3. Samen eten (maken)

Iedereen houdt toch van lekker eten? Je kunt natuurlijk gewoon met zijn allen gaan lunchen of dineren. Maar je maakt je teambuildinguitje nog interessanter door het etentje in de vorm van een mystery dinner te gieten. Of laat het eten zelf in groepjes op een speciale locatie bereiden. Het samenwerken in de keuken zal bijdragen aan een hecht en positief team.

4. Een workshop volgen

Wil je dat jouw team ook wat leert van het uitje, laat ze dan een workshop volgen. Er bestaan een heleboel verschillende workshops, soms ook met verschillende doeleinden. Van strategisch denken tot een betere samenwerking. Maak bijvoorbeeld kunst, een lipdub of cocktails! Dan haal je de creativiteit van de medewerkers naar boven en in het laatste geval heb je ook het onderdeel drankjes meteen gedekt.

5. Spelletjes spelen

Spelletjes spelen is gezellig en het brengt in sommigen de winnaarsmentaliteit naar boven. Ook hier zijn er weer vele opties: denk aan een city game, een spannende escape room, ouderwetse bordspellen, of schatzoeken. Plezier gegarandeerd! En soms kan een werknemer ook nog eens ontdekken dat zij of hij óók een leider in zich heeft.

Nog meer inspiratie nodig voor het teambuildinguitje? Er zijn nog vele andere leuke activiteiten om te ondernemen.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *