Arbeidsvoorwaarden personeel: zo scoor je punten

17 september 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wat zijn redenen dat mensen graag bij jou willen werken? Uit onderzoek blijkt dat het vaak gaat om de sfeer en om de cultuur in de organisatie. Meer nog dan salaris of vakantieuren zijn dat de belangrijkste arbeidsvoorwaarden die potentiële werknemers aantrekken. Mensen vinden het nu eenmaal fijn om gehoord en gezien te worden en om aan iets te werken waar zij achter staan.

Wil je als werkgever de arbeidsvoorwaarden voor je personeel verbeteren? Dan zijn er een aantal aspecten waar je op kunt letten. Door aan de juiste ‘knoppen’ te draaien kun je veel meer mensen aantrekken, en zullen ze ook liever bij je bedrijf blijven werken!

Beloning en financiële zekerheid

Een hoger salaris: daar zullen veel werknemers én veel werkgevers als eerst aan denken als je de vraag stelt hoe de arbeidsvoorwaarden verbeterd kunnen worden. En inderdaad heeft de hoogte van de financiële beloning voor het werk een significant effect op de manier waarop de arbeidsvoorwaarden worden beleefd. Wil je de punten scoren, dan gaat het niet alleen om de hoogte van het salaris, maar ook om de vorm van het contract. Steevast speelt mee dat het salaris vast wordt uitgekeerd. Een vast contract wordt dus sterk gewaardeerd.

Sfeer en cultuur

Je zou het misschien niet denken, maar sfeer en cultuur in een organisatie zijn nog belangrijker dan de hoogte van het salaris. Het gaat dan vooral om de mate van uitdaging in het werk: hoeveel vrijheid krijgt het personeel om zelf input te geven, en om zelf met oplossingen te komen? Werk je bijvoorbeeld in een autogarage waar je onder andere doet aan banden vervangen, olie verversen en koppelingen vervangen? Dan zijn jullie dagelijks in contact met klanten. Daarom is het belangrijk een goede sfeer en cultuur te behouden, zodat je medewerkers deze positiviteit ook overbrengen op je klanten.

Opleiding en ontwikkeling

Tot slot speelt ook nog mee dat medewerkers graag de vrijheid krijgen om zich te ontwikkelen. Wie echt wil scoren op het gebied van arbeidsvoorwaarden, ruimt tijd en budget in voor het opleiden van het personeel. De vrijheid om het werk zelf in te richten, maar ook om zelf te kiezen voor een richting waarin ze verder willen groeien. Alle energie en motivatie die ze daarbij voelen, zullen ze in hun werk stoppen. Dus ook voor het bedrijf is dat alleen maar goed!

Geef je werknemer zekerheid en perspectief

Een vast contract, een goede sfeer, en de mogelijkheid om verder te groeien: dat zijn de belangrijke manieren om punten te scoren op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Bied je zekerheid én perspectief aan je medewerkers, dan kan het eigenlijk niet misgaan.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *