5 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens bedrijfsuitje

12 april 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een bedrijfsuitje is niet alleen hartstikke leuk en gezellig, maar ook nog eens supergoed voor teambuilding. Je komt namelijk even uit de dagelijkse sleur van het samenwerken en moet ineens op een andere manier gaan samenwerken. Ben je nog op zoek naar een leuke en originele activiteit voor het organiseren van een bedrijfsuitje? Lees dan snel deze tips.

Activiteit 1: Competitie met Oud-Hollandse spellen

Dit klinkt misschien heel suf, maar als de spelers ook maar een beetje enthousiast zijn kan dit een hilarische wedstrijd worden. Denk aan sjoelen, spijkerpoepen, sjoelbiljarten, boter, kaas en eieren, koekhappen en zakspringen. De materialen hiervoor zijn allemaal eenvoudig te verkrijgen, veel mensen hebben wel een sjoelbak op zolder staan en anders kun je het ook eenvoudig huren.

Activiteit 2: De slimste zijn bij een pubquiz

Om te testen of je collega’s echt zo slim zijn als ze zeggen kun je een pubquiz doen. Je kunt hiervoor een algemene quiz pakken, of je schrijft zelf een quiz, bijvoorbeeld over het bedrijf en de werknemers. Vervolgens proberen de werknemers in groepjes de vragen te beantwoorden. Wie de meeste vragen goed heeft wint een leuke prijs.

Activiteit 3: Proberen te ontsnappen uit een escape room

Een escape room is de beste manier van team building, want als je niet samenwerkt zul je nooit winnen. Dit ontsnappingsspel is spannend én je moet soms echt even je hersenen kraken. Er komen steeds meer escape rooms in Nederland, dus er is er altijd wel eentje in de buurt. Je kunt dan uit verschillende thema’s en moeilijkheden kiezen. Welk team het eerst uit de escape room komt wint natuurlijk een leuke prijs.

Activiteit 4: Uitsloven op een stormbaan

Voor de stormbaan moeten je collega’s wel een beetje van sporten houden, want hier heb je echt wel conditie voor nodig. Al is het natuurlijk stiekem ook wel leuk als mensen finaal afgaan bij de verschillende obstakels. Je kunt hier met teams werken of individueel. Als je al een goede locatie hebt hoef je niet af te reizen naar een stormbaan, je kunt namelijk ook een opblaasbare stormbaan huren.

Activiteit 5: Volg een kookles

Een verrassend maar toch hartstikke leuk idee is het volgen van een kookles. Wie weet ontpopt een van je collega’s zich wel tot keukenprins(es). Dit is vooral geschikt voor kleinere bedrijven, omdat kooklessen vaak voor maximaal 25 mensen zijn. En zo heb je ook meteen het diner alvast geregeld!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *