3 trainingen die bijdragen aan managementkwaliteiten

16 mei 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

In een wereld waarin organisaties steeds sneller moeten schakelen, is het hebben van een goed en kundig managementteam belangrijker dan ooit. Veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op en de organisatie en haar medewerkers moeten over steeds meer kwaliteiten beschikken om mee te kunnen blijven bewegen. Hierdoor is het extra belangrijk geworden dat het management voor voldoende structuur, leiderschap en ondersteuning weet te zorgen. Niet het hebben van de meeste vakkennis, maar beschikken over leiderschapsvaardigheden is nu voor managers cruciaal. Steeds meer bedrijven zijn zich er dan ook van bewust dat het investeren in trainingen voor personeel en managers een onmisbare investering voor het bedrijf is. Het volgen van specifieke trainingen kan immers helpen deze managementkwaliteiten te vergaren. Wij zetten 3 van de belangrijkste trainingen die hieraan bijdragen op een rij.

Trainingen gericht op persoonlijke vaardigheden

In een tijd waarin vakkennis voor managers minder belangrijk wordt en managementvaardigheden belangrijker, is werken aan persoonlijke vaardigheden cruciaal. Een manager moet goed met zijn medewerkers overweg kunnen en deze weten te motiveren en leiden. Daarom is het nodig dat een manager voldoende assertief en communicatief zeer vaardig is. Trainingen die focussen op gesprekstechnieken en andere persoonlijke vaardigheden, zijn daarom onmisbaar voor een goede manager.

RES trainingen

De meeste organisatie opereren onder hectische omstandigheden. De eisen vanuit de klant en de omgeving veranderen continue. De behoefte aan software die werkomgevingen op de meest efficiënte manier kunnen beheren, is dan ook groot. Gelukkig zijn hier inmiddels goede IT-oplossingen en trainingen voor ontwikkeld. Zo maakt RES software het mogelijk om verschillende afdelingen effectief te laten samenwerken. Bovendien zorgt het ook voor het beheer en de beveilig van de werkplekomgeving. De software zorgt ervoor dat medewerkers altijd toegang hebben tot benodigde programma’s en dat onbevoegden juist geen toegangsrechten hebben. RES bestaat uit verschillende geïntegreerde oplossingen. Het volgen van een res training is noodzakelijk om als manager effectief gebruik te kunnen maken van deze handige software.

Agile trainingen

Een andere onmisbare trainging voor managers is Agile. Deze training is geschikt voor alle managers die graag hogere resultaten willen behalen met een team, afdeling of organisatie. Agile wordt veel gebruikt in de IT-sector, maar wint ook binnen projectgroepen in de wetenschap en creatieve sector steeds meer terrein. Agile leert managers een cyclische benadering van projecten aan, waarbij men kleine deelprojecten ontwerpt, bouwt, test en oplevert. Agile is daarmee een resultaatgerichte manier van organiseren, die tot een betere omzet en meer tevreden klanten zal leiden. Het volgen van een uitgebreide training is voor managers noodzakelijk om de Agile techniek te kunnen beheersen.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *