Uitpakken met je personeelsfeest? 3 dingen die niet mogen ontbreken!

17 januari 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Het nieuwe jaar is aangebroken en daar hoort een nieuwjaarsborrel en/of personeelsfeest bij. Een personeelsfeest kan uiteraard het hele jaar door worden gegeven, vaak is dit om het personeel in de watten te leggen. Maar bedrijven kunnen het ook in de vorm van een beloning ‘geven’ wanneer een bepaalde target is behaald bijvoorbeeld. Kortom, het is iets waar het personeel naar uitkijkt en wat dus goed geregeld moet zijn. Hoe je kunt uitpakken met een personeelsfeest en waaraan gedacht moet worden? Om je op weg te helpen hebben wij 3 tips voor je op een rijtje gezet!

1. Locatie

Ten eerste moet je denken aan de locatie van het personeelsfeest. Vanuit hier kan er pas gedacht worden aan een thema, tijdstip en dergelijke. Voor het feest kun je een locatie afhuren, maar je kunt het natuurlijk ook laten plaatsvinden in het kantoorpand of buiten op het eigen terrein. Als je voor het laatste kiest, dan kun je overwegen om een stretchtent te huren. Deze tent kan dan volledig naar eigen wens worden ingedeeld en ingericht worden met leuke decoratie. De locatie ligt volledig aan het budget en het aantal personen dat aanwezig zal zijn. Het is dus handig om op tijd een uitnodiging te versturen (wel of geen aanhang?), waarop een respons gewenst is.

2. Soort feest

Ten tweede is het belangrijk om het soort feest in kaart te brengen. Een personeelsfeest kan namelijk met een bepaald doel worden georganiseerd. Wanneer het ook als nieuwjaarsborrel fungeert, is het leuk om hier een gala thema aan te hangen. Het kan ook na een bepaald omzet doel plaatsvinden of dergelijke. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een personeelsfeest zonder thema, maar kies je ervoor om een themafeest te organiseren, dan is het wel zo fijn om even te peilen of hier wel animo voor is. Het is namelijk niet altijd zo dat mensen gek zijn op verkleden en dan kun je de plank misslaan. Tijdens het organiseren van een bedrijfsuitje is het ook aangeraden om dit eerst te overleggen met het personeel en om tips en ideeën te vragen.

3. Eten en drinken

Tijdens het personeelsfeest moeten er ook voldoende hapjes en drankjes worden geserveerd. Wat voor soort catering je inhuurt hangt af van het tijdstip van het feest. Is dit bijvoorbeeld van 18.00 – 00.00? Dan moet er voor een diner worden gezorgd met enkele kleine hapjes gedurende het verloop van de avond. Begint het feest rond 20.00? Dan zijn enkele schalen met eten en kleine hapjes tussendoor voldoende! Kies voor een goede catering, met hapjes die iedereen lekker vindt. Denk ook aan vegetariërs, veganisten en personeelsleden met een allergie voor bepaalde etenswaren! Qua drinken moet er genoeg koffie, thee, spa rood/blauw, fris en alcoholische dranken aanwezig zijn. Haal altijd meer in huis dan nodig, want met een tekort zitten is niet netjes richting het personeel.

Met bovenstaande tips kun je goed aan de slag met het plannen van een personeelsfeest. Denk ook aan entertainment, muziek, vervoer en dergelijke. Begin om tijd met plannen en hoe groter het bedrijf is, hoe meer tijd er benodigd is!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *