Een origineel en actief bedrijfsuitje organiseren? Zo doe je dat!

20 april 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een bedrijfsuitje is te organiseren in alle soorten en maten. Dit geldt zowel voor bedrijven met een groot budget als klein budget. Een origineel en actief bedrijfsuitje organiseren om je werknemers mee te verassen is natuurlijk altijd leuk! Maar hoe je dat doet? Lees snel verder om er meer over te weten te komen!

Voorbereiding

Het is ten eerste erg belangrijk dat een bedrijfsuitje tot in de puntjes is verzorgd en geschikt is voor de groep personeelsleden. Vraag rond wat je personeel leuk zou vinden, wat absoluut niet gewenst is en kijk of je daar op in kunt spelen of rekening mee kunt houden. Vervolgens is het rondsturen van de uitnodigingen zeer tijdsgebonden, in verband met het plannen van diverse zakelijke afspraken, en het regelen van een oppas voor diverse werknemers.

Kies het soort bedrijfsuitje

Een origineel en actief bedrijfsuitje kan van alles betekenen, zo kan je ook een zeskamp huren voor een sportdag bijvoorbeeld. Origineel en actief omvat veel activiteiten, het is dus handig om hier twee collega’s voor in te schakelen zodat jullie gezamenlijk kunnen brainstormen over het beste idee. Het soort bedrijfsuitje moet natuurlijk wel passen bij het bedrijf en de samenstelling van de groep. Kies iets waar menig man zich comfortabel bij zal voelen en dat bij het grootste deel van de medewerkers als positief ervaren wordt. Een bedrijfsuitje organiseren is nog niet zo gemakkelijk geregeld, zo blijkt.

Bepaal het budget

Het budget voor uitjes als deze is erg belangrijk en bepalend voor de keuze die je zal gaan maken. Bedenk van tevoren dus goed wat het maximale budget is en wat voor bedrijfsuitje je hiermee kan bieden. Heb je een klein budget? Bedenk dan een bedrijfsuitje dat deels op eigen terrein plaatsvindt of doe eens gek en laat je medewerkers stemmen voor een bedrijfsuitje dat geheel verzorgd wordt of eentje waar €10,- bijdrage per persoon benodigd is. Mede op basis hiervan kan je dan het soort bedrijfsuitje kiezen.

Originele en actieve bedrijfsuitjes

Tot slot een aantal voorbeelden om ideeën en inspiratie op te doen voor een leuk bedrijfsuitje. Denk bijvoorbeeld aan het razend populaire spel; de mol. Dit spel is ook in een team variant beschikbaar en erg leuk om te spelen met collega’s, zo komen zij even los van werk en leren ze elkaar op een andere manier kennen. Dit geldt ook voor het spel Ranking the Stars, of in dit geval: ranking the colleagues. Wil je iets ondernemen met een echt uitdagingsgehalte, kies dan voor (ijs)karten en daag elkaar uit!

Denk bij het plannen van een bedrijfsuitje vooral aan de reden waarom je het plant. Het moet een dag (of meerdere) zijn waarbij je jouw werknemers laat ontspannen, lol maken en ze even niet met werk bezig te houden (praat hier dus ook het liefst niet herhaaldelijk over!).

 

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *