Een eigen bedrijf starten: hoe je bank daarbij kan helpen

10 januari 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ga je jouw eigen bedrijf beginnen? Dan is het de uitdaging om zo goed mogelijk te beginnen. Bekijk voordat je begint de handige checklist voor het starten van een eigen bedrijf zodat je goed voorbereid aan deze nieuwe stap begint.

Je financiën: hou het overzichtelijk

De eerste stap na de inschrijving bij de KvK is het openen van een zakelijke rekening. Een van de belangrijke voordelen van zo’n zakelijke rekening is dat je heel makkelijk je werk en privé gescheiden houden. Zo kan je de financiën van je bedrijf overzichtelijk houden, zonder dat je persoonlijke uitgaves er tussendoor verschijnen. Mocht je trouwens startkapitaal nodig hebben, is een zakelijke rekening een van de voorwaarden. Naast deze voordelen ziet een zakelijke rekening er ook professioneel uit. Je kan op de factuur een rekeningnummer vermelden met de naam van jouw bedrijf. Hoe gaaf is dat?

Een zakelijke rekening openen kan heel eenvoudig

Tijd is een schaars goed voor veel ondernemers. Daarom is het volkomen begrijpelijk dat je als ondernemer niet teveel tijd wilt kwijt zijn aan het regelen van je financiën. Bij bunq kan je zelf binnen vijf minuten een zakelijke rekening openen. In tegenstelling tot veel andere banken gaat de registratie volledig via je telefoon. Zo kan je dus je zelf een handig moment kiezen om de zakelijke rekening van bunq te openen. Je hebt alleen de app en je ID kaart nodig. Geen papierwerk, geen kantoorbezoeken, geen wachtrijen. Dus mocht je bij wijze van spreken midden in de nacht je nieuwe rekening willen openen is dat ook geen enkel probleem.

Meerdere zakelijke rekeningen tegelijk

Je financiën overzichtelijk houden begint met een zakelijke rekening. Maar om nog meer structuur en overzicht aan te brengen heeft bunq de mogelijkheid ontwikkeld om tot 25 rekeningen te openen. Allemaal naast elkaar, zonder extra kosten. Nu hoor ik je denken; wat moet ik met 25 rekeningen? Denk aan een aparte rekening voor personeelsuitgaven, kantoorartikelen, vaste lasten. In de app is een nieuwe rekening in een paar seconden geopend en klaar voor gebruik. En wil je een rekening weer sluiten, dan gaat dat net zo makkelijk. Nergens anders kan je zo gemakkelijk rekeningen openen sluiten en je andere bankzaken beheren.

Realtime boekhouden neemt een zorg uit handen

Waarschijnlijk is niemand ondernemer geworden omdat hij de boekhouding doen een leuke klus vindt. Daarom kan je bunq rekeningen heel eenvoudig koppelen aan diverse accountancy software. Hiermee worden al je transacties direct verwerkt in je boekhouding. Je hoeft nooit meer handmatig je boekhouding bij te werken. Met een paar klikken is je belastingaangifte geregeld.

Naast een professionele uitstraling kan een zakelijke rekening dus veel voordelen bieden voor een ondernemer. Heb jij al een zakelijke rekening?

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *