Een incentive reis boeken naar Zuid-Afrika; 3 mogelijkheden

13 september 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Heb jij met collega’s of een ander team wel eens een incentive reis gemaakt? Het kan een enorme boost zijn voor het teamgevoel en je kunt er met elkaar even helemaal uit. Niet aan werk denken, maar genieten, inspireren en samen nieuwe herinneringen maken. Zuid-Afrika is een prachtige bestemming voor zo’n reis. Zit je erover te denken een incentive reis te boeken naar Zuid Afrika en heb je behoefte naar tips en inspiratie? Lees dan gauw verder!

Het nut van een incentive reis

Om verschillende redenen kan een incentive reis geboekt worden. Het inspireert, stimuleert en motiveert, wat voor een team erg goede prikkels zijn om door te gaan. Daarnaast kan het ook een beloningsreis zijn. Wanneer alle targets zijn gehaald en alle werknemers keihard hebben gewerkt, kan een werkgever kiezen voor een incentive reis als beloning voor het team. Zeker in de huidige economische markt is het weer mogelijk om budget hiervoor vrij te maken.

Rondreizen door Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid Afrika samen met je team is de ultieme beloning. Naast het vakantiegevoel en de saamhorigheid, kun je hier ook de meest prachtige dingen zien, denk aan het bruisende Kaapstad, de Tafelberg, het Krugerpark en Stellenbosch. Wat voor mogelijkheden zijn er voor een incentive reis naar Zuid-Afrika? We noemen er drie.

1. De actieve reis

Is jouw team sportief, gaan ze geen uitdaging in de weg en durven ze hun grenzen te verleggen – mentaal en fysiek? Dan is het de kunst om deze kwaliteiten tijdens deze incentive reis optimaal te benutten en te stimuleren. Klimmen, hiken, zwemmen en een hoop gezelligheid. Daarnaast natuurlijk de nodige stranddagen om bij te komen en te genieten van het moois dat ZuidAfrika biedt. Zo wordt je actieve reis een avontuurlijke vakantie, waarin teambuilding centraal staat.

2. De competentiereis

Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld binnen je bedrijf een incentive reis aanbiedt, om mensen uit de dagelijkse werkroutine te halen om persoonlijke ontwikkelingen door te maken. Biedt cursussen en trainingen aan op locatie, ga met elkaar op safari en laat mensen bij de kern komen wat hun eigen competenties. Deel kennis en ideeën met elkaar, leer verantwoordelijkheid te nemen en durf stappen te zetten. Moet je hiervoor helemaal naar ZuidAfrika? Dit moet natuurlijk nooit, maar om mensen volledig uit hun comfort zone te halen om tot de kern te komen, kan het geen kwaad om op een nieuwe, verre, exotische locatie te zijn!

3. Samen ontwikkelingshulp bieden

Wat helemaal goed is voor de teambuilding, is samen aan de slag voor anderen. Teambuilding is meer dan alleen gezelligheid. Door je bedrijf of je team te koppelen aan een organisatie in Zuid Afrika, kun je iets goeds betekenen voor de maatschappij. Dit kan ook een manier zijn van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ga enkele weken op reis met een doel. Help mee aan het bouwen van een huis, een school of een waterput. Zolang het een doel is, wat binnen de reis afgemaakt kan worden en ondertussen ook nog tijd overhoudt om te genieten en excursies te boeken. Er is tenslotte genoeg te zien en te beleven in ZuidAfrika.

Dit zijn zomaar drie mogelijkheden om als insteek te gebruiken voor een incentive reis. Welke mogelijkheid past bij jouw team?

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *