De 4 voordelen van luchtzuivering voor je personeel!

5 november 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

In de afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor luchtzuiveringsinstallaties op kantoor. Een goede luchtkwaliteit op kantoor is namelijk van groot belang. Een slechte luchtkwaliteit kan namelijk voor veel kwaaltjes en serieuze gezondheidsproblemen zorgen. Als werkgever is het jouw verantwoordelijkheid om te zorgen voor een goede werkplek voor je personeel, en daar hoort luchtzuivering op kantoor zeker ook bij. Goed gebruikmaken van luchtzuivering op kantoor heeft daarom ook verschillende voordelen. Wij lichten ze voor je uit.

Luchtzuivering voordeel 1: actiever personeel

Wist je dat de luchtkwaliteit op kantoor een grote impact heeft op de mentale en fysieke gesteldheid van je personeel? Bij een goede luchtkwaliteit hebben ze meer energie hebben en kunnen ze zich concentreren, terwijl een lage luchtkwaliteit er juist voor zorgt dat zij eerder vermoeid raken en last kunnen krijgen van kwaaltjes zoals hoofdpijn. Op de lange termijn kan een lage luchtkwaliteit zelfs zorgen voor serieuze gezondheidsproblemen als luchtwegklachten. Goede luchtzuivering op kantoor is dus niet alleen prettig voor de gezondheid van je personeel, maar zorgt er indirect ook voor dat de bedrijfsresultaten verbeteren omdat je personeel beter kan werken.

Luchtzuivering voordeel 2: Geurbestrijding

Niets is zo vervelend als moeten werken in een kantoor waar allemaal nare luchtjes hangen. Zeker op kantoor komen nare geuren snel voor. Dit komt omdat mensen hier eten, hard werken en vaak apparatuur als printers gebruiken. Houd daarom de luchtkwaliteit in de gaten en zuiver de lucht goed en regelmatig. Zo ga je dit soort nare geuren tegen.

Luchtzuivering voordeel 3: Zuiver kantoor

Het verbeteren van de luchtkwaliteit op kantoor is niet alleen fijn voor jou en je personeel wanneer jullie op kantoor werken, maar zeker ook prettig als je klanten ontvangt op kantoor. Je wilt uiteraard geen bezoek uitnodigen op een kantoor dat stinkt, dat geeft geen goede indruk. Luchtzuivering zorgt er dus ook voor dat je een frisser en zuiverder kantoor hebt waar je met trots bezoek kunt ontvangen. Zo heeft luchtzuivering niet alleen voordelen voor je personeel, maar ook voor je klanten!

Luchtzuivering voordeel 4: stop verspreiding corona

Het laatste – en in deze tijden misschien ook wel belangrijkste – voordeel van luchtzuivering voor je personeel, is dat luchtverversing in gebouwen essentieel is. Dit verkleint namelijk de kans op verspreiding van ziekteverwekkers zoals het coronavirus. Wil je jouw personeel voorzien van een veilige werkplek, dan is luchtzuivering in deze tijden een echte must.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *