Een bedrijfsuitje met kerst, 5 leuke ideeën!

13 november 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een kerstborrel, kerstbrunch of wordt het toch een kerstfeest? Wanneer je een kerstfeest gaat organiseren kan je niet vroeg genoeg beginnen. Heel veel bedrijven organiseren een (online) kerstfeest en de mogelijke beschikbare zalen rond de kerstperiode zijn al snel vol. Dit jaar zal er natuurlijk een extra grote zaal  of meerdere zalen nodig zijn om de afstand te bewaren. De uitnodigingen voor de gasten moeten de deur uit en je moet nog de decoratie en catering regelen. Nog heel veel te doen, maar waar moet je nog meer over nadenken?

1. Entertainment

Een goed kerstfeest creëer je door goede entertainment en goede muziek. Met een goede DJ is iedereen zo in de stemming voor een goed (online) feestje. Huur een grote zaal en zorg dat er genoeg ruimte is om te zitten, praten en te dansen. Maak een planning, zodat jij en jouw gasten precies weten waar ze aan toe zijn. Maak de gasten ook duidelijk dat ze zich aan de maatregelen moeten houden.

2. Catering

Een bar kan natuurlijk niet ontbreken op een kerstfeest. Daarnaast hoort bij kerst natuurlijk lekker eten, dat mag dus zeker niet ontbreken. Heb je een thema aan je kerstfeest gegeven? Probeer dan het eten en drinken wat je serveert af te stemmen op dat thema. Bediening die rondloopt langs de tafels is natuurlijk leuk, maar des te leuker als ze ook met heerlijke hapjes aankomen.

3. Uitnodigingen

De uitnodiging is eigenlijk even belangrijk als het feest zelf, want zonder uitnodigingen zijn er geen gasten. Voor de uitnodiging is het belangrijk dat die op tijd wordt verstuurd, zodat iedereen die datum vrij kan houden. Op de uitnodiging moet duidelijk staan aangegeven wanneer, hoe laat en waar het feest plaatsvindt.

Ook kan er op de uitnodiging een dresscode staan, dat maakt het feest nog specialer. Iedereen zal bijvoorbeeld in casual, feestelijke of hele chique kleding rondlopen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een bepaalde kleur als thema daar kan je de decoratie weer op aanpassen. Een thema kan je doortrekken naar de uitnodiging, de aankleding van de zaal en zelfs naar de soorten eten en drinken die op tafel staan. Let er wel op dat je niet te veel mensen uitnodigt in verband met corona. 

4. Locatie

De locatie is belangrijk, omdat deze voor een groot deel de sfeer bepaald. Wanneer het kerstfeest in een kroeg of club wordt gehouden is de sfeer heel anders dan wanneer het in een chic restaurant plaatsvindt. Zorg ervoor dat de locatie goed is gedecoreerd  en dat alles er goed verzorgt uitziet. Zo creëer je een goede sfeer en zal iedereen zich op zijn gemak voelen. Check ook altijd of dat de locatie goed bereikbaar is voor de gasten of ze met de auto kunnen komen en of er genoeg parkeergelegenheid is. Zorg dat de locatie groot genoeg is, zodat iedereen afstand kan houden. Kan je dat niet vinden? Maak er dan een online evenement van! Natuurlijk is met z’n alle bijeen komen super leuk en gezellig, maar online is wel de veiligste optie.

5. Geschenk geven

Het is altijd leuk om een cadeautje te krijgen en al helemaal als je er echt iets aan hebt. Kerstpakketten zijn daar een goed voorbeeld van, er zitten daar dan ook meestal veel spullen in waar je iets aan hebt. Er zijn dan ook heel veel verschillende kerstpakketten en de keuze is altijd lastig. Probeer een kerstpakket te kiezen wat past binnen jouw bedrijf en bij jouw collega’s.

Kunst mini kerstbomen zijn ook leuk om te geven en om te krijgen, omdat je die elk jaar weer kan hergebruiken. Een ander kleiner cadeau is ook een optie, maar dan kan je het beste iets kiezen wat in het thema is van het kerstfeest.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *