5 lekkernijen waarmee jij jouw collega’s gelukkig maakt

16 januari 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wil jij je collega’s in de watten leggen met wat lekkers? Misschien is het je verjaardag, hebben jullie wat te vieren of wil je gewoon jouw collega’s – en jezelf natuurlijk – een plezier doen. Maar welke lekkernijen vallen goed in de smaak bij je collega’s? Uit onderzoek blijkt dat vooral zoete en minder gezonde traktaties populair zijn. Af en toe een beetje zondigen mag natuurlijk wel. Wij hebben 5 populaire traktaties voor je collega’s op een rijtje gezet.

1. Chocolade is altijd goed

Chocolade: wie lust het niet? Een lekkere en niet al te grote traktatie die je gezellig met je collega’s kunt delen tijdens de koffiepauze. Neem lekkere bonbons mee om uit te delen of ga voor chocolade dat je laat versieren. Trakteer je bijvoorbeeld om een zakelijk succes te vieren? Geniet dan samen van ‘bedrijfschocolade’, zoals een chocoladeletter met logo. Deze kun je ook aan je collega’s meegeven zodat ze er thuis van kunnen genieten.

2. Taart om te delen

Er is altijd een goed moment voor taart. Daarnaast heeft taart altijd wat feestelijks. Trakteer je collega’s op een lekker stukje carrot cake, chocoladetaart of een hippe Red velvet taart. Je kunt taart kopen en meenemen naar kantoor, maar een zelfgebakken taart is extra persoonlijk. Vind je het iets te ingewikkeld om taart te bakken? Kies voor de wat makkelijker te bereiden en schattige cupcakes.

3. Hippe macarons

Macarons mogen niet ontbreken op de lijst van lekkernijen voor collega’s. Deze koekjes zijn hip en stralen stijl en klasse uit. De kleurrijke kleine ronde koekjes worden aan elkaar geplakt met een zachte vulling en zijn verkrijgbaar in vele kleuren en smaken, zodat er voor iedereen wel wat bijzit. Oorspronkelijk komen de macarons uit Frankrijk maar tegenwoordig vind je ze op de Instagram van iedere foodie.

4. Zoute en zoete popcorn

Niet iedereen is een zoetekauw, maar popcorn heb je in verschillende smaken. Dit maak je thuis eenvoudig klaar en doe je snel in bakjes. Ga bijvoorbeeld voor zoute popcorn gecombineerd met kruiden als rozemarijn of tijm en voorzie de zoete popcorn van een lekkere karamelsmaak. Je kunt kleine papieren bakjes kopen waarin je de popcorn uitdeelt. Deze snacks zijn ook geschikt tijdens een bedrijfsborrel.

5. Karamelappels

Veel mensen kennen deze lekkernij nog uit hun jeugd. Hierdoor roepen karamelappels vaak een nostalgisch gevoel op. Je maakt deze karamel appels eenvoudig zelf: prik een lollystokje in een appel te prikken en doop deze in de karamel. Versier de appels met wat nootjes of hagelslag voor een extra feestelijk gevoel. Als je jouw collega’s trakteert om een specifieke reden, bind dan een lintje aan het stokje met bijvoorbeeld ‘Bedankt’ of ‘Happy Birthday’.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *