Een personeelsfeest organiseren? Deze 6 dingen zijn onmisbaar!

20 juli 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Niets is beter voor de binding tussen collega’s dan een personeelsfeest. Het zorgt voor meer betrokkenheid en het is hét moment om het over andere zaken te hebben dan het werk en mensen beter te leren kennen. Hiërarchie maakt op een personeelsfeest niet uit, de stagiaire praat met de directeur en samen drinken ze gezellig een biertje. Welke dingen zijn onmisbaar om een personeelsfeest te laten slagen? Lees het in dit artikel.

1. Een spetterende locatie

Je wilt natuurlijk een personeelsfeestje organiseren waar medewerkers nog jaren over praten. “Weet je nog dat feestje?” Wanneer het personeelsfeest gevierd wordt op een spetterende locatie, is het feest eigenlijk al geslaagd. Een goed strandfeest in een stretchtent is erg sfeervol en zomers, maar hetzelfde geldt voor een gezellig winterfeest. Houd bij het uitkiezen van de locatie rekening met de grootte van de groep.

2. Goed eten

Je kunt kiezen voor een personeelsfeest inclusief een etentje als onderdeel van het feest. Brunch, lunch of diner, wat je kiest is afhankelijk van de planning van de rest van de dag. Wil je het combineren met een uitje? Dan is het wellicht een leuk idee om gezamenlijk te beginnen met een brunch voor de activiteit begint.

3. Een activiteit

Om het ijs te breken tussen collega’s, is het leuk een activiteit te plannen als onderdeel van het personeelsfeest. Een origineel idee is om de omgeving te verkennen door middel van een solextour, of elkaar beter te leren kennen tijdens een escape room. Er zijn genoeg mogelijkheden om een activiteit te kiezen op basis van de grootte van de groep en de locatie. Vervolgens sluit je de activiteit af op de feestlocatie waar je zorgt voor lekkere hapjes en drankjes.

4. Genoeg drankjes

Daarop voortbordurend: lekkere drankjes zijn een must voor een personeelsfeest. Zorg er hierbij wel voor dat mensen niet dronken worden. Je kunt genoeg lekkere mixdrankjes maken zonder dat er veel alcohol bij in het spel is. Men moet elkaar maandagochtend op de werkvloer nog gewoon in de ogen durven kijken. Lekkere wijntjes en speciaal biertjes zijn bij uitstek geschikte drankjes om te serveren.

5. Muziek

Onmisbaar op een feest is muziek. Kies je voor een goede playlist of ga je op zoek naar een artiest die de voetjes van de vloer krijgt? Er zijn ook genoeg DJ’s beschikbaar om in te huren tijdens het feest. Genoeg keuze, als er maar muziek is.

6. Photobooth / fotograaf

En als je dan een feest hebt neergezet om niet meer te vergeten, wil je dat men de herinneringen met zich mee kan nemen. Ultiem is daarbij de welbekende photobooth. Zet ergens op de locatie een photobooth neer zodat de gasten originele foto’s van zichzelf kunnen maken. Je kunt hierin enorm variëren: een veranderlijke achtergrond, gebruik maken van props, muziek toevoegen, enzovoorts.

Door het organiseren van een personeelsfeest doe je indirect aan teambuilding, erg belangrijk voor het bedrijf! Weet jij nog meer dingen die onmisbaar zijn tijdens een personeelsfeest?

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *