3 voordelen bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering voor ZZP’ers

19 juli 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wanneer je besluit om als ZZP’er aan de slag te gaan, komt er een heleboel op je af. Naast al het papierwerk dat je voor de belastingdienst moet invullen, loop je als ZZP’er dagelijks risico’s die je soms niet kunt overzien. Belangrijk is om je te verdiepen in alle verzekeringen die verstandig zijn af te sluiten wanneer je voor jezelf begint. Wat zijn voor jou als ZZP’er de voordelen van het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering? Je leest het hier.

Met een rechtsbijstandverzekering ben je als ZZP’er verzekerd van juridische hulp. Stel, je hebt jouw product of diensten voor een (langere) periode aangeboden aan de klant, maar deze weigert de facturen te betalen. Of de leverancier komt de gemaakte afspraken niet na. Na ellenlange mondeling en schriftelijke communicatie tussen jou en de andere partij is er niets anders mogelijk dan het inschakelen van juridische hulp. Dit kan een hoop geld kosten. Middels een rechtsbijstandverzekering wordt u beschermd tegen deze gema kte kosten. We zetten enkele voordelen voor u op een rijtje:

1. Het scheelt een hoop (onnodige) kosten

Eén op de vijf ondernemingen krijgt er mee te maken: het inschakelen van juridische hulp omdat een conflict is ontstaan. Hier komt een hoop stress bij kijken en daarnaast kun je aardig in de kosten lopen. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering (zakelijk) hebt afgesloten, word je beschermd tegen de hoge kosten die het inschakelen van een advocaat met zich mee kan brengen. Op deze manier kun je het conflict aan en, hopelijk, je gelijk halen. Het is goedkoper om je te verzekeren, dan om zelf op te draaien voor de kosten wanneer je in een zakelijk conflict  terecht komt.

2. Je bent verzekerd van deskundig advies

Wanneer je kiest voor een rechtsbijstandverzekering, ben je dus verzekerd van de benodigde deskundigheid en adviezen. Op het moment dat je hulp inschakelt, word je direct aan de juiste persoon gekoppeld die je helpt in jouw geschil. Op deze manier krijg je het advies dat je nodig hebt, van iemand die erbuiten staat en het conflict kan beoordelen.

3. Je vindt gemakkelijk verzekering op maat

Het is goed mogelijk om de verzekering volledig op maat in te vullen. Door goed (voor)onderzoek te doen en verschillende rechtsbijstandsverzekeringen te vergelijken, krijg je precies de verzekering die voor jou van toepassing is. Op deze manier hoef je niet te veel geld te betalen voor onderdelen van de verzekering die niet voor jouw onderneming van toepassing zijn.

Omdat de kans groot is dat je in je ondernemende leven te maken krijgt met een juridisch conflict, groot of klein, is het een verstandige keuze om een rechtsbijstandverzekering aan te gaan. Ineens voor een berg kosten komen te staan, is voor niemand prettig. Lees je goed in en vergelijk verschillende verzekeringen voor je ermee in zee gaat. Op deze manier ben je goed voorbereid op jouw leven als ZZP’er.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *