Organiseer als bedrijf een personeelsfeest voor meer betrokkenheid

17 mei 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Als bedrijf wil je dat je personeel zich prettig voelt op de werkvloer en gemotiveerd is om alle werkzaamheden uit te voeren. Zij vormen immers het hart van het bedrijf en moeten zorgen dat alles goed gebeurt. Daarnaast zijn zij ook voor een groot deel het visitekaartje van het bedrijf. Door te denken aan het welzijn van je medewerkers zorg je voor een betrokken personeelsbestand.

Personeelsfeest

Door leuke activiteiten te organiseren laat je jouw personeel merken dat je hun inzet waardeert. Daarnaast is een personeelsfeest ideaal voor het genereren van meer betrokkenheid bij jouw bedrijf. Het personeel onderling kan tijdens een personeelsfeest een betere band creëren. Een onderling sterkere band tussen alle personeelsleden zorgt uiteindelijk voor een beter draaiend bedrijf. Een personeelsfeest is dus echt niet alleen maar een ‘moetje’ of een kostenpost.

Activiteiten

Op een personeelsfeest kun je, naast lekker eten en drinken, zorgen voor gezellige activiteiten. Dat kunnen activiteiten zijn die echt gericht zijn op teambuilding, maar je kunt ook kiezen voor activiteiten die puur gericht zijn op vermaak. Bedenk wel dat teambuildingactiviteiten kunnen bijdragen aan de onderlinge band van het personeel en de betrokkenheid met jouw bedrijf. Een mix is misschien wel het allermooist. Hard werken, hard ontspannen! Je zou bijvoorbeeld overdag teambuildingactiviteiten kunnen doen zoals lasergamen of een Escape Room bezoeken. ’s Avonds is er dan tijd voor een geslaagd feest waarbij het personeel kan ontspannen.

De juiste spullen

Een goed personeelsfeest vraagt ook om goede spullen. Nu het regelmatig mooier weer is kun je heel goed een personeelsfeest organiseren dat deels buiten en deels binnen plaatsvindt. Een goede partytent is dan bijvoorbeeld onmisbaar. En of je nu een partytent wilt huren in Twente of een partytent wilt huren in Rotterdam; dit kun je heel gemakkelijk van te voren online regelen vanuit je luie stoel.

Informeer

Je personeel staat natuurlijk centraal tijdens een personeelsfeest. Maar het kan zeker de moeite waard zijn om een klein moment in te ruimen voor het informeren van je personeel. Over de afgelopen periode, hoe je de inzet van het personeel waardeert en wat de doelen zijn voor de komende periode. Doe dit op een persoonlijke manier en laat je gevoel spreken. Dat waarderen medewerkers.

Wil je zorgen voor meer betrokkenheid van het personeel bij jouw bedrijf? Dan is een personeelsfeest een hele goede manier om dit te realiseren. Houd bovenstaande punten in je achterhoofd, en dan komt de organisatie van een dergelijk feest helemaal goed.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *