Parket vloer op kantoor? Zo bescherm je het tegen krassen!

15 juni 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Heb je een parketvloer in je bedrijfspand liggen? Het ziet er prachtig uit, maar het kost ook wat en de kans is groot dat er ooit krassen op komen. Krassen die je liever niet op je parketvloer wilt. Hoe kun je ervoor zorgen dat de krassen ver van jouw parketvloer blijven? Of, als je al krassen hebt; hoe zorg je er dan voor dat deze krassen als sneeuw voor de zon verdwijnen? In dit artikel geven wij een aantal tips!

1. Onderhoud de vloer goed

Voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig hoeft het voorkomen van krassen op je vloer helemaal niet ingewikkeld te zijn. Door genoeg te stoffen, te dweilen en te stofzuigen verklein je de kans op krassen namelijk al enorm. Daarnaast kun je ook een deurmat neerleggen bij binnenkomst, zodat men het meeste zand al kan afkloppen. Zand is namelijk oorzaak nummer één waardoor krassen op een parketvloer ontstaan en is dus gevaarlijk.

Bij het schoonmaken van de vloer is het belangrijk dat je niet een te grote hoeveelheid vocht gebruikt, want te veel vocht kan ook weer schadelijk zijn voor een vloer. Hierdoor kan een vloer gaan uitzetten en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

2. Schuur en olie

Door de bovenste laag van de parketvloer te schuren en in de olie te zetten, zorg je ervoor dat de vloer meer kan hebben. Het best kun je dit jaarlijks doen, zodat de vloer beschermd blijft. Op deze manier wordt kans dat je krassen krijgt door zand of andere grondsoorten verkleind.

3. Zorg voor een vloerbeschermer

Bureaustoelen of houten stoelen zijn funest voor een parketvloer. Hierdoor kunnen erg snel krassen ontstaan, omdat er veel beweging op de vloer is. Je kunt niet voorkomen dat stoelen op de vloer bewegen, maar door stoelen op een speciale vloerbeschermer te plaatsen kun je de kans op krassen wel verminderen. Deze vloerbeschermers zijn doorzichtig, zodat ze niet direct opvallen, en beschermen de vloer tegen de krassen die stoelen kunnen maken. Ook een vloerkleed kan dienen als vloerbeschermer. Op het web is gelukkig genoeg inspiratie voor vloerkleden te vinden.

4. Zelfklevend vilt

Wanneer je het niet ziet zitten om vloerbeschermers onder alle stoelen van werknemers te plaatsen, kun je ervoor kiezen zelfklevend vilt onder de stoelpoten te plakken. Dit zelfklevend vilt zorgt ervoor dat de poten geen krassen achterlaten op de vloer en is een gemakkelijke en tevens onzichtbare manier om de vloer tegen krassen te beschermen.

Hopelijk helpen bovenstaande tips om de parketvloer krasvrij te houden. Een parketvloer is een investering, maar dan heb je wel een mooie vloer die jaren meegaat, mits je er goed voor zorgt. Heb je nog meer tips? Laat het hieronder weten!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *