De bedrijfsborrel organiseren? Drie leuke ideeën

11 juli 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Het is heel belangrijk om zo nu en dan een bedrijfsborrel te houden. Zo kun je samen met je collega’s uitpuffen van een drukke tijd op werk. Tijdens een borrel leer je elkaar beter kennen, wat de sfeer op de werkvloer ten goede komt. En ook voor je carrière is de bedrijfsborrel een belangrijk moment: het is voor veel werknemers de uitgelezen gelegenheid om te netwerken.Heb je de taak om een bedrijfsborrel te organiseren, en ben je op zoek naar leuke ideeën? Hier vind je drie plannen om de volgende borrel in te vullen. Verras je collega’s en maak er een spetterende bijeenkomst van!

Idee #1: Verras met entertainment

Een goede bedrijfsborrel kan veel meer zijn dan alleen het drinken van een biertje met je collega’s. Als jij de taak hebt om de borrel te organiseren, kun je eens lekker uitpakken. Maak een einde aan de saaie vrijdagmiddagborrels, en zet wat entertainment op het programma!

Dat hoeft trouwens helemaal niet ingewikkeld te zijn. Geef de kantoorruimte een leuke, passende aankleding, en houd een tafelvoetbaltoernooi, of doe een quiz. Heb je een paar whiskeykenners op werk? Organiseer dan een whiskeyproeverij! Met een gezamenlijke activiteit wordt de borrel een stuk leuker, en komt het team dichter bij elkaar.

Idee #2: Organiseer een inspirerend uitstapje

Een borrel hoeft niet op de werkvloer plaats te vinden. Buiten het kantoor is de sfeer vanzelf meer ontspannen, en zullen je collega’s makkelijker los komen. Wat dacht je van de volgende ideeën?

  • Is het mooi weer? Stel dan een picknick voor!
  • Waarom niet eens een barbecue op het bedrijfsterrein?
  • Huur een cafeetje af, en houd de borrel daar (’s zomers natuurlijk op het terras!).

Natuurlijk kun je een borrel buiten het kantoor ook combineren met een activiteit. Laat je ook eens inspireren door deze tips voor leuke activiteiten voor bedrijfsuitjes.

Idee #3: Combineer de borrel met een vergadering

Eerst werk, en dan pas de borrel: het lijkt logisch om die twee gescheiden te houden. Toch valt een borrel prima te combineren met een vergadering of een werkoverleg. Het klinkt misschien wat vreemd, maar in een ongedwongen en ontspannen borrelsfeer komen vaak juist de beste ideeën naar voren. Bovendien voorkom je door een beetje afwisseling en afleiding, dat de vergadering een lange zit wordt.Probeer gewoon eens om een vergadering te combineren met een hapje en een drankje, of om een overleg af te wisselen met een spelletje. Dat kan productiever zijn dan je denkt!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *