5x leuke welkomstpakketten om aan nieuwe medewerkers te geven

29 april 2021

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wanneer een nieuwe medewerker start bij jouw bedrijf, dan is dat toch altijd wel een heugelijk moment. Voor de nieuwe medewerker kan het ook wel een spannend moment zijn: een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s en misschien wel weg uit de ‘comfort zone’. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe collega zich meteen welkom voelt binnen jouw bedrijf is het een goed idee om een welkomstcadeau te geven. Behalve dat het gewoon een leuk kleinigheidje is om de persoon zich meteen goed te laten voelen, is het ook meteen een mooie kans om je collega de bedrijfscultuur die heerst te laten zien. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat een welkomstpakket zorgt voor een verhoogde betrokkenheid van het personeel bij de organisatie. Alleen maar voordelen dus! Wij geven je 5 ideeën voor leuke welkomstpakketten om aan nieuwe medewerkers te geven.

1.   Ga voor duurzaam

We kunnen niet meer om het thema duurzaamheid heen. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het klimaat en proberen de wereld te verbeteren. Daarnaast zijn ook veel bedrijven bezig met het worden van een klimaat neutrale organisatie. Duurzaamheid is dus ‘hot’. Geef daarom een geschenk aan je nieuwe medewerkers dat gericht is op dit thema. Ga bijvoorbeeld voor een duurzame waterfles die herbruikbaar is, een Tony’s Chocolonely reep met je eigen wikkel of ga voor een kweeksetje waar een klavertje vier uit groeit. Dan wens je je nieuwe collega pas geluk! 

2.   Thee blik met eigen bedrukking

Een bedrukt thee blik is misschien niet het eerste cadeau waar je aan denkt als er een nieuwe medewerker begint aan zijn nieuwe baan. Toch is het een leuk en vooral heel origineel welkomstcadeau. De theeblikken kan je laten bedrukken met het logo of in de huisstijl van jouw organisatie. Ook kan je kiezen voor een Welkom bij-ontwerp. Vul het blik met de lekkerste thee en jouw medewerker zal bij elk kopje thee toch even terugdenken aan jouw organisatie. 

3.   Welkomstpakket met kantoorspullen

Als je je medewerker echt welkom wilt laten voelen, moet je ervoor zorgen dat op zijn/haar eerste dag alles geregeld is. Een aangesloten computer, een account zodat de medewerker kan inloggen en een werkende telefoon zijn dan geen overbodige luxe. Een welkomstpakket met kantoorspullen helpt hier ook bij. Geef je nieuwe medewerker een pakket met een notitieblok, pen, eigen koffiemok, agenda en noem het allemaal maar op zodat hij/zij direct aan de slag kan. Om het helemaal af te maken laat je de spullen in het pakket bedrukken met jouw logo. Ook is het een leuk idee om de spullen te laten bedrukken met een originele ‘welkom bij’ tekst en ontwerp. Zo voelt de medewerker zich meteen helemaal thuis en is diegene klaar om te knallen voor jouw bedrijf. 

4.   Pakket voor bij de borrel

Iedereen houdt wel van een drankje en een lekker hapje op z’n tijd. Het is daarom een leuk idee om jouw nieuwe medewerker te verrassen met een pakket voor bij de borrel. Zoek een lekker flesje wijn, prosecco of bier uit, vul het aan met snacks en presenteer het in een leuk kistje. Zo zal jouw medewerker het weekend nog lekkerder ingaan. 

5.   Gepersonaliseerde blikken

We hadden het al eerder over een theeblik dat je kan laten bedrukken als welkomstgeschenk. Maar dat is niet het enige wat je met blikken kan als welkomstcadeau. Er zijn nog veel meer blikken, in verschillende soorten en maten, die je kan laten bedrukken en cadeau kan geven. Er zijn verschillende bedrukkingsmogelijkheden: het bedrukken van de deksel, een eigen label om de romp van het blik, of een all-over bedrukking. Bedruk het blik bijvoorbeeld met een foto van alle medewerkers. Zo leert de nieuwe collega in no-time alle namen uit zijn hoofd. Ook is het in veel gevallen mogelijk een kaart toe te voegen met een persoonlijke boodschap. Zo krijg je sowieso een blije medewerker! 

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *