Top 5 relatiegeschenken voor loyale klanten

29 april 2021

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Zonder goede klanten is jouw onderneming nergens. Daarom is het belangrijk om loyale klanten regelmatig te laten weten dat je ze waardeert. Dit kun je doen door ze persoonlijk te bedanken, maar ook een relatiegeschenk geven of opsturen is hier een goede manier voor. Als je jouw loyale klanten graag een relatiegeschenk wil geven, is het belangrijk om goed na te denken over het cadeau. Het cadeau moet immers wel bij jouw bedrijf én bij de klant passen. Bovendien moet je nadenken over wat het relatiegeschenk mag kosten en aan wie je het precies gaat geven. Om je op weg te helpen hebben we een top 5 van leuke relatiegeschenken voor loyale klanten voor je gemaakt. Doe er je voordeel mee!

1.   Een praktisch cadeau

Een relatiegeschenk is hartstikke leuk om te krijgen, maar het is nog leuker als je het geschenk daadwerkelijk kunt gebruiken. Daarom worden praktische relatiegeschenken vaak gewaardeerd. Denk hierbij aan een pen, powerbank, drinkfles of ijskrabber. Laat hier het logo van je bedrijf op drukken en je hebt een leuk relatiegeschenk. Wel zijn dit vaak wat ‘kleinere’ cadeaus. Bedenk goed of dit past bij wat je aan je klant wil uitdragen. Dit soort praktische relatiegeschenken zijn ook vaak erg populair als relatiegeschenk voor personeel.

2.   Proosten op de toekomst

Eigenlijk houdt iedereen wel van lekker eten en drinken. Daarom zijn eet- of drinkbare relatiegeschenken ontzettend populair. Stel bijvoorbeeld een mooi pakket samen met allerlei lekkernijen. Stem het pakket af op het seizoen waarin je het cadeau gaat doen. Hebben jij en je klant wat te vieren? Of wil je jouw klant laten weten hoeveel je hem of haar echt waardeert? Kies dan voor een Champagne cadeau. Laat het houten kistje waar de champagnefles in zit bedrukken met jouw logo of slogan en je hebt direct een enorm luxe en feestelijk cadeau. Zo kunnen jullie samen proosten op een goede samenwerking en mooie toekomst!

3.   Geen bubbels, wel lekker

Is een fles champagne niet helemaal wat je zoekt, maar spreekt het idee van een lekker drankje je wel aan? Geef dan een mooi proefpakket met verschillende speciaalbiertjes. Is jouw klant meer fan van wijn? Dan is een schitterende wijnfles met gepersonaliseerd label het perfecte relatiegeschenk. Laat vooral een persoonlijke touch toevoegen aan het relatiegeschenk, zodat jouw loyale klanten zich extra gewaardeerd voelen. Dit kan je heel eenvoudig bereiken door bijvoorbeeld een kaartje aan het cadeau toe te voegen.

4.   Een cadeaukaart

Als je echt niet weet wat je aan je loyale klanten wil geven, kun je altijd voor een cadeaubon gaan. Op die manier kan de klant zelf bepalen wat hij of zij wil kopen met de bon. Het is wel een wat minder persoonlijk cadeau. De vrijheid om zelf te kiezen wat je wil doen met de bon vinden veel mensen fijn, maar het kan ook overkomen alsof je niet zo heel veel moeite in het relatiegeschenk hebt gestoken. Dit is dus iets om mee te nemen in je afweging.

5.   Bloemen en planten

Bloemen zijn, net als flessen champagne en wijn, een klassiek relatiegeschenk dat nog steeds enorm gewaardeerd wordt. Een bos bloemen voegt direct sfeer toe aan een ruimte en iedereen op kantoor kan ervan genieten. Het is een goede manier om je waardering uit te spreken naar loyale klanten. In plaats van bloemen, kun je ook kiezen voor een opvallende plant voor op het kantoor van de klant. Het voordeel van een plant is dat jouw klant er langer van kan genieten dan van een bos bloemen.

Als je niet kunt kiezen uit de verschillende relatiegeschenken, kun je natuurlijk ook een mooie combinatie maken van de diverse opties. De combinatie van een bos bloemen met een mooi fles wijn is bijvoorbeeld klassiek en zal zeker gewaardeerd worden. Hoe laat jij jouw loyale klanten weten dat je ze waardeert?

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *