Werken in de kunststof industrie; veel voorkomende vacatures

22 april 2021

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

De kunststof industrie biedt vele kansen en er zijn een groot aantal beroepen in de kunststof industrie. Plastic en kunststoffen zijn namelijk overal aanwezig in het moderne leven. Al jarenlang groeit de kunststof industrie. Van monteur tot production engineer en operator tot CNC draaier: dit zijn veel voorkomende vacatures in de kunststof industrie.

Monteur kunststof industrie

Vacatures die je veel ziet in de kunststofindustrie is die van kunststof leidingmonteur en kunststoflasser. In deze rol ben je verantwoordelijk voor:

  • Het leggen van kunststof leidingen
  • Het inmeten en routen van leidingwerk
  • Kunststof lassen
  • Het maken van kunststof spiegel-, draad-, en moflassen
  • Het in verstek zagen, verlijmen en lamineren van kunststof leidingen en glasvezelpijpen

Voor deze functie wordt doorgaans gevraagd om een afgeronde opleiding in de richting WTB en ervaring met het lezen van tekeningen en schema’s.

Production engineer

Als production engineer heeft verspanen geen geheimen voor jou. Jij bent in deze functie de spin in het web in de communicatie tussen productie, klanten en sales. Zo voorzie je de afdeling verkoop van de juiste berekeningen en de afdeling productie van de juiste voorcalculatietijden en bewerkingsmethoden. Voor deze functie is doorgaans een hoog niveau technisch tekening lezen vereist, evenals ervaring met CAD/CAM software en kennis van gereedschappen. Qua opleiding heb je vaak een afgeronde opleiding MBO-4/HBO WTB nodig. 

Operator kunststof industrie

Ga jij ervoor zorgen dat de productielijnen soepel lopen? Er zijn verschillende niveaus binnen de rol van procesoperator, waardoor er mooie doorgroeimogelijkheden zijn in deze functie. Jij bent verantwoordelijk voor de dagelijkse bezigheden op de vloer en in deze functie wordt er veel zelfstandigheid van je verwacht. Zo signaleer en verhelp je storingen, leg je storingen vast en produceer en verwerk je de producten.

CNC draaier

Als CNC draaier/frezer ben jij lekker met je handen bezig. Voor deze functie is het van belang dat je nauwkeurig kunt werken, je een hoog kwaliteitsbewustzijn hebt en een technische opleiding hebt gevolgd op MBO niveau in de richting verspaning. Doorgaans is ervaring met CNC draaien en/of frezen een must, evenals ervaring met een aantal veelgebruikte draaimachines en CNC bewerkingscentra. Aan de hand van een werktekening of met behulp van ingelezen stepfiles kan jij zelfstandig de machine programmeren en afstellen.

Doordat de kunststof industrie zo breed is, zijn deze functies beschikbaar bij verschillende bedrijven. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voor een bedrijf te werken dat actief is in de medische industrie of juist een bedrijf dat zich richt op de chemische industrie of de semiconductor industrie. 

Ben je enthousiast geworden? Gebruik deze tips om je voor te bereiden op de sollicitatie.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *