Een zakelijk festival organiseren: 4 tips

25 augustus 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Bezoek jij met jouw team of werknemers jaarlijks één van de Nederlandse festivals? Tijdens de coronacrisis is jullie feestje niet doorgegaan en daar balen waarschijnlijk behoorlijk van. Een goed alternatief (dat bovendien nog steeds kan plaatsvinden!) is het organiseren van een zakelijk festival. Bij het organiseren van een zakelijk festival komt veel kijken, maar als je het goed doet wordt dit een feest waar nog lang over zal worden nagepraat. Met onderstaande tips wordt jouw festival zeker een succes!

1. Het regelen van jouw zakelijke festivallocatie

Eén van de beste elementen van een festivalbezoek is het lekker-even-weg gevoel. Jouw zakelijke festival organiseer je dan ook op een geschikte locatie, en dan bedoelen we niet op jullie eigen kantoor! Je gaat voor jouw zakelijke festival waarschijnlijk veel gasten uitnodigen, dus een grote zaal op een goed te bereiken locatie is essentieel. Met deze flex domes maak je kleine sub ruimtes binnen de grote zaal die jij hebt afgehuurd, precies zoals de verschillende podia op een festival! Bijkomend voordeel: de domes zorgen direct voor een goede akoestiek én afstand tussen de verschillende bezoekers.

2. Een festivalsfeer creëren doe je zo

Om een echte festivalsfeer te creëren op jullie zakelijke festival nodig je niet alleen jouw werknemers, maar ook zakenrelaties en partners uit. Zeker weten dat hier een aantal party animals bij zitten die het festivalseizoen net zo hard hebben gemist als jij! Zorg voor voldoende drankjes, waaronder ook voldoende alcoholvrije versnaperingen. Door het uitnodigen van een grote variatie aan verschillende relaties wordt de sfeer direct losjes en kan iedereen nieuwe contacten opdoen, net als op een festival!

3. Vergeet het zakelijke tintje niet

We vergeten bijna dat jouw feest een zakelijk festival is… Dat vraagt om een zakelijk tintje! Deze zakelijke touch hoeft helemaal niet saai te zijn. Denk out-of-the-box en probeer zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de zakelijke kant van jouw festival. Een goede manier hiervoor is het organiseren van een groepsactiviteit. We bedoelen hier dus niet de standaard teambuildingsactiviteiten. Een leuk idee is bijvoorbeeld het organiseren van een speeddate tussen zakenrelaties. Dit is een originele en nuttige activiteit waar jij gegarandeerd mensen voor warm kunt maken.

4. Zorg voor een tastbare herinnering

Zoals veel festivals merchandise hebben, kun jij ook zorgen voor een tastbare herinnering aan dit feest! Laat bijvoorbeeld echte festivalbandjes bedrukken bij wijze van ticket. Voor meer inspiratie kun je ook eens dit artikel lezen: Op zoek naar een origineel relatiegeschenk? 4 x inspiratie!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *