Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand? Denk aan deze 4 dingen

7 november 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Voldoet het huidige bedrijfspand niet meer aan de wensen en eisen van jouw organisatie, dan kun je allereerst proberen het bedrijfspand te vernieuwen. Wanneer het bedrijf groeit biedt het oude bedrijfspand echter vaak simpelweg te weinig ruimte. Hierdoor is het beter om op zoek te gaan naar een nieuw en groter pand. Heb je een geschikt bedrijfspand gevonden en ga je over tot aankoop, dan is het zaak om het bedrijf te verhuizen. Bij het verhuizen naar een nieuw bedrijfspand komt echter heel wat kijken. Sta daarom vooraf in ieder geval stil bij de volgende 4 zaken.

1. Kondig de verhuizing aan bij je relaties

Kondig de verhuizing naar een nieuw bedrijfspand tijdig aan bij klanten en zakelijke relaties. Ook wanneer je in jouw bedrijfspand doorgaans geen klanten over de vloer krijgt, is het netjes om goede relaties van tevoren op de hoogte te stellen van de verhuizing. Laat bijvoorbeeld met belettering op de ramen zien dat je binnenkort gaat verhuizen naar een nieuw bedrijfspand of stuur jouw vaste klanten en relaties een persoonlijk kaartje of een mail.  

2. Pas overal de adresgegevens aan

Een nieuw adres vraagt natuurlijk om nieuwe visitekaartjes. Ook moeten de adresgegevens op briefpapier, de website en in e-mails worden aangepast. Wijzig ook de gegevens in Google Maps. Dit is belangrijk voor de vindbaarheid van jouw bedrijfspand. Je wilt immers niet dat mensen het oude adres op Google vinden, als ze op zoek zijn naar jouw bedrijf. Gelukkig pas je via Google Mijn Bedrijf het adres zelf eenvoudig aan.

3. Pak zorgvuldig in

Of je nu een grote of kleine organisatie bent, verhuizen naar een nieuw bedrijfspand is altijd een enorme klus. Stel hiervoor daarom een speciaal team samen of besteed de boedelruiming uit aan een professioneel bedrijf. Je realiseert je immers al snel dat je erg veel moet inpakken. Ook is het een hele klus om te bedenken wat je mee wilt nemen en wat niet. Bereid de verhuizing dus ruim op tijd voor. Zo heb je genoeg tijd om alles uit te zoeken, te sorteren en te labelen.

4. Maak gebruik van een plattegrond

Zeker wanneer je naar een bedrijfspand verhuist met veel verschillende ruimtes, is het een aanrader om vooraf een plattegrond te maken. Zo weet jouw team, of het ingehuurde verhuisbedrijf, exact wat waar terecht moet komen. Ook vinden medewerkers hierdoor straks makkelijker hun nieuwe werkplek.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *