De veiligheid waarborgen op de werkvloer; 2 tips

12 juni 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Op de werkvloer brengen jij en je medewerkers het grootste deel van de week door. Naast dat jullie het natuurlijk gezellig willen hebben met elkaar, is veiligheid ook een belangrijk issue. Veiligheid op het werk is nog weleens een beetje een ondergeschoven kindje in het bedrijfsleven en bovendien is het een onderwerp waar nogal wat zaken onder vallen. Maar toch is het belangrijk om je ermee bezig te houden. We geven je graag 2 tips om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen.

1. Houd cash veilig opgeborgen in een gecertificeerde kluis

Als jij een bedrijf hebt waarin cash geld circuleert, dan is het belangrijk dat je dit op de juiste manier opbergt. Natuurlijk heb je een kassa waar medewerkers mee werken in het directe klantcontact. Deze is voorzien van een beveiligde geldlade. Maar de rest van het geld binnen het bedrijf moet ook goed opgeborgen worden, in een kluis. Zorg dat je een gecertificeerde kluis gebruikt. Mocht er worden ingebroken en, in het ergste geval, geld buiten worden gemaakt, dan weet je met een gecertificeerde kluis zeker dat je de geleden schade vergoed krijgt. Maar bovenal is een gecertificeerde kluis een stuk moeilijker te kraken. Dat betekent dat onverlaten meer tijd nodig hebben bij een inbraak in jouw bedrijf en hopelijk beginnen ze er om die reden al niet eens aan. Zorg dat alleen medewerkers die het in hun dagelijkse werk nodig hebben toegang hebben tot de kluis en zet hem op een goed verborgen plek.

2. Zorg voor digitale veiligheid

Bij veiligheid op de werkvloer denken mensen vaak als eerste aan brandveiligheid en ergonomische stoelen. Daarna komt vaak het werken met geld. Maar digitale veiligheid is minstens zo belangrijk om goed voor elkaar te hebben. In deze tijden van werken in de cloud, zaken afhandelen per mail en gebruik maken van webshops en je eigen website, ligt een digitale aanval eenvoudig op de loer. Zo voorkom je dat je bedrijf doelwit wordt van een hackaanval. Een goede firewall is een must en antivirus software mag ook niet ontbreken op de computers van het bedrijf. Zorg bovendien dat alle systemen altijd up to date zijn zodat kwaadwillenden geen schijn van kans hebben. Leer je werknemers daarnaast over online veiligheid en train ze in het herkennen van ‘foute’ mails en schimmige websites.

Natuurlijk kun je als bedrijf niet alle risico’s uitsluiten, maar bovenstaande twee tips helpen je hopelijk om de veiligheid binnen je bedrijf naar een hoger plan te tillen.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *