Houten vloer op kantoor? Zo houd je het mooi

13 juni 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een houten vloer is prachtig en biedt veel voordelen. Het is milieuvriendelijk, tijdloos en onderhoudsvriendelijk. Toch zijn veel werkgevers huiverig voor een houten vloer, omdat ze bang zijn dat de vloer snel lelijk wordt. Dat hoeft gelukkig niet zo te zijn. Als je je aan de onderstaande tips houdt, profiteer je van een toekomstbestendige kantoorvloer.

Maak kleine aanpassingen om geen schade aan de vloer te veroorzaken

Een aantal dingen zullen slecht zijn voor de vloer. Zo is het belangrijk dat het dragen van naald- en stilettohakken zoveel mogelijk voorkomen wordt. Hierdoor zul je namelijk veel kleine deukjes krijgen, en dat is zonde. Ook is het belangrijk om beschermende dopjes onder het meubilair te plaatsen, vooral onder meubilair dat nog wel eens verschoven wordt. Om te voorkomen dat zand van buitenaf dat onder de schoenen van iedereen zit de vloer ‘schuurt’, plaats je een mat bij de (voor)deur)

Je moet er ook voor zorgen dat de vloer nooit lang nat blijft. Laat de schoonmaakster niet te veel water gebruiken bij het dweilen, bijvoorbeeld. En kamerplanten die op de vloer staan kun je het beste op een schotel zetten, zodat het water niet doorlekt naar de vloer.

Onderhoud de vloer goed

Het is niet veel werk, maar het is wel belangrijk dat het gebeurt. Naast een wekelijkse schoonmaak waarbij het stof wordt verwijderd en even wordt gedweild, is het ook van belang dat je de vloer regelmatig behandelt. Dit doe je met een speciale olie of wax. Het beste is dan om wel in één keer de gehele vloer te behandelen, maar als het niet anders kan kun je ook alleen de kwetsbare plekken doen. Denk hierbij aan de plekken waar veel gelopen wordt en bureaustoelen staan.

Zorg voor goede klimaatbeheersing

Een vochtige ruimte is funest voor een houten vloer. De ideale omstandigheden voor een houten vloer is een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% en een temperatuur van ongeveer 21° C. Als het niet mogelijk is om dit op een natuurlijke manier te creëren kun je een luchtontvochtiger plaatsen, of nog beter: airconditioning. Dit zorgt er namelijk voor dat de omstandigheden altijd optimaal zullen zijn. Daarnaast kan een goede airco de productiviteit verhogen, dat is dus win-win!

Mocht de vloer toch al flinke beschadigingen hebben opgelopen, is het echt niet nodig om de vloer helemaal weg te halen. Je kunt eenvoudig een beschadigde vloer vernieuwen. Dit kun je zelf doen met een speciale schuurmachine en behandelingsmiddelen, of je kunt het laten doen door een professional. Zo ziet de oude vloer er weer uit als nieuw en kun je bovenstaande tips alsnog volgen als je je kantoorruimte gaat herinrichten met een mooie houten vloer! 

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *