Handige tips voor transportmaterialen in de industrie

25 juni 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

De juiste transportmaterialen zijn onmisbaar in de industrie. Of je nu op zoek bent naar intern transportmateriaal of internationaal transportmateriaal. De juiste transportmiddelen helpen je bij het verplaatsen van goederen, gereedschappen, machines en nog veel meer. Voorkom onnodige blessures die ontstaan door het tillen van te zware spullen. Ook hoef je met het juiste transportmateriaal minder vaak op een neer te lopen, waardoor je de efficiënte vergroot. Wij lichten 3 tips voor transportmaterialen in de industrie voor je uit.

Industrie transportmaterialen 1 – Palletwagens

Met een palletwagen of pompwagen verplaats je gemakkelijk lasten en goederen op pallets. Deze transportmaterialen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen qua hefhoogte en bijvoorbeeld ook het te dragen gewicht. Trek de palletwagen altijd achter je aan in plaats van deze voor je uit te duwen. Hierdoor worden je rug en schouders minder belast. Ook heb je beter zicht vooruit. Breng de lepels van de palletwagen goed onder de last, zodat de last in evenwicht op de lepels rust. Om de risico’s van het gebruik van een palletwagen te verkleinen is het belangrijk om rustig te rijden en niet te abrupt te remmen. Pas de snelheid ook aan als je langs andere personeelsleden rijdt. Een palletwagen gebruik je niet om te stapelen, daarvoor is een vorkheftruck of mechanische palletstapelaar geschikt. 

Industrie transportmaterialen 2 – Pallets

Een palletwagen is natuurlijk niets waard zonder de juiste pallets om de last op te leggen. Export pallets van plastic hebben het voordeel dat deze zeer hygiënisch zijn, licht van gewicht zijn en een lange levensduur hebben. Je kunt deze pallets bijvoorbeeld ook tweedehands kopen uit kostenoverweging of uit duurzaamheidsoverwegingen als onderdeel van MVO. Deze pallets zijn vaak nestbaar zodat je veel ruimte bespaart bij het transport in lege toestand. Dit komt omdat de pallets gedeeltelijk in elkaar geschoven kunnen worden. Als je de pallets enkel voor intern gebruik aanschaft kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld CP pallets die speciaal ontwikkeld zijn voor de chemische- en kunststof industrie.

Industrie transportmaterialen 3 – Steekwagens

De steekwagen heeft vele voordelen. Zo verminder je de fysieke belasting met een steekwagen doordat je minder til- en draagwerkzaamheden uitvoert. Ook bespaar je veel tijd omdat je personeel minder vaak hoeft te lopen. Zo zijn ze ook een stuk minder vermoeid aan het eind van de werkdag. Kies voor een lichte steekwagen en het liefst een opvouwbaar model, zodat deze ook gemakkelijk meegenomen kan worden in een bedrijfswagen. Voor een optimale werkhouding kies je voor steekwagens met een in hoogte verstelbaar handvat. Hierdoor kan de hoogte aangepast worden aan de lichaamslengte van de gebruiker. Let er ook op dat de wielen bij de ondergrond passen.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *