De SEO van je website zelf doen: handleiding

7 juli 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ben jij beginnend ondernemer en bezig met het opstarten van jouw eigen website? Je wilt bezoekers naar je site trekken om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen of misschien ga je wel bloggen of je eigen webshop starten om producten te verkopen. In alle gevallen geldt dat een goede SEO je hierbij gaat helpen. Als beginnend ondernemer heb jij misschien niet het budget om hier direct een professional voor in te schakelen. Daarom geven wij je in dit artikel een handleiding om de SEO van jouw website zelf op te starten. Succes!

Stap 1: Verkeer naar jouw website zonder eindeloos te adverteren

Als startend ondernemer klinkt dit misschien te mooi om waar te zijn: veel bezoekers op jouw website zonder eindeloos te adverteren? Kan dat? Het antwoord is: ja! Met een goede SEO kun jij verkeer naar jouw website leiden via Google, zonder dat je hier grote bedragen voor hoeft te betalen. Dit doe je door middel van zoekwoordonderzoek. Omdat 93% van de internetgebruikers Google gebruikt om te zoeken, pas jij jouw onderzoek hierop aan. Een goede tool voor het doen van zoekwoordonderzoek is daarom de Google Keyword Planner. Meld jouw website aan, voer een zoekwoord in en je ziet direct op welke woordcombinaties veel wordt gezocht. Deze zoekwoorden verwerk je op belangrijke plaatsen in jouw content om de zichtbaarheid van jouw website op Google te vergroten.

Stap 2: De juiste bezoekers naar jouw website trekken

Nu bezoekers jouw website kunnen vinden, wil je ze het liefst ook iets waardevols bieden zodat ze langer op jouw website blijven. Dit vergroot niet alleen de kans dat ze iets kopen en dat ze terugkomen naar jouw website in de toekomst: Google beloont een website die door bezoekers goed wordt gewaardeerd met een hogere positie in de ranglijst! Het is dus superbelangrijk wat er op jouw website te vinden is. Waardevolle content creëer je door het verwerken van de juiste zoekwoorden en een goede opmaak van de tekst, maar ook door het toevoegen van links naar relevante artikelen op jouw eigen website of op die van anderen.

Tips om zelf waardevolle content te creëren lees je in dit artikel: SEO teksten schrijven anno 2020; do’s en don’ts

Stap 3: De gebruiksvriendelijkheid van jouw website vergroten

Een belangrijk onderdeel van SEO dat vaak wordt vergeten is het technische deel. Dat een goede SEO voor elkaar is met de juiste zoekwoorden en content is helaas niet waar: ook het gebruiksgemak van jouw website telt mee. Er is niets zo vervelend dan een website waarop je niets kunt vinden of die zo langzaam laadt dat je in de tussentijd een kop koffie kunt zetten. Een trage website of een site met onbegrijpelijke structuur zal jouw klanten wegjagen en ook Google wordt er niet blij van. Zaken waar je zeker aandacht aan moet besteden voor een goede SEO zijn de laadsnelheid, het webdesign (responsive) en de beveiliging (SSL) van jouw website.

Een goede website hangt of staat met de kwaliteit van de SEO. Is bovenstaande voor jou nog niet helemaal duidelijk? Leer de kneepjes van het vak dan in een ééndaagse SEO cursus en word zelf een specialist op dit gebied.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *