3 tips voor het inrichten van flexwerkplekken

7 december 2017

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een flexwerkplek is een werkplek waar iedere dag andere mensen of een andere samenstelling van werknemers zullen plaatsnemen om zijn/haar werk uit te voeren. Het is dus belangrijk dat alles gemakkelijk te verstellen is aan de wensen van diverse personen, denk hierbij aan verstelbare bureaus en stoelen. Een kantoor inrichten op deze manier kan dus nog lastig zijn, wij geven je alvast 3 tips voor het inrichten van flexwerkplekken.

1. Indeling flexwerkplekken

Er kan worden gekozen voor flexwerkplekken om een bedrijfspand nieuw leven in te blazen of om de manier van werken te veranderen/efficiënter te maken. Flexwerkplekken zijn geheel anders in te delen dan reguliere werkplekken. De bezetting van deze werkplekken verschilt vaak ook in grote mate. Er is bij een flexwerkplek kantoor vaak een betere bezetting omdat er meerdere mensen ‘azen’ op een werkplek. Ook zijn er geen computers nodig, of in mindere mate. Men word namelijk geacht deze zelf mee te nemen en de werkplek leeg achter te laten voor de volgende flexwerker.

Het is verstandig de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen in verband met de kosten van een flexwerkplek, daarnaast kan het ook voorkomen dat er in een week tijd geen dag dezelfde mensen werken. Er hoeft dus ook niet nagedacht te worden over decoratie, lounges, grote pauze ruimtes en dergelijke. Een beetje sfeer is altijd gewenst, maar er hoeft geen ruimte voor ingeleverd te worden. Zorg voor zit-sta bureaus en reguliere bureaus om aan ieders wensen te voldoen. De bureaus moeten ook makkelijk verstelbaar zijn zodat een ieder hieraan plaats kan nemen. Kijk naar de grootte van de ruimte en zorg dat deze zo goed mogelijk gebruikt word. De flexwerkplekken moeten echter wel los van elkaar staan omdat men zowel voor een baas kan werken of eigen baas is. Hierbij wil men graag dat bepaalde werkzaamheden privé blijven. Daarnaast kent men elkaar niet en is zelfstandig werken het voornaamste van een flexwerkplek.

2. Vergaderruimtes

Om de flexwerkplekken zo functioneel mogelijk in te richten is het verstandig te kijken naar het (mogelijke) gebruik. Bedenk hoeveel werknemers daadwerkelijk op kantoor zullen werken en welke activiteiten of uren er op een andere locatie plaatsvinden, zoals thuis of bij een klant. Daarnaast is het naast werkruimtes inrichten ook handig om een vergaderruimte tot beschikking te hebben. Zo kunnen diverse werknemers hier bij elkaar komen voor overleg of een afspraak met een klant bij het bedrijf zelf. Niet ieder bedrijf of iedere persoon heeft een vergaderruimte tot beschikking, deze is dan ook gemakkelijk te verhuren en zal van meerwaarde zijn.

3. Privacy

Zoals eerder benoemd is er een grote kans dat men elkaar niet kent en iedereen zich met andere opdrachten en werkgevers bezighoud. Privacy staat dus hoog in het vaandel bij flexwerkplekken. Zorg voor afgeschermde bureaus, geluidsdempers of verplaatsbare scheidingswanden. Zo kan ieder zich met zijn/haar eigen werk bezighouden en kan men productief te werk gaan. Met een grote groep of in een grote ruimte werken kan voor een verlaagde productiviteit zorgen.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *