Luchtreinigers voor op kantoor; waarom en de mogelijkheden

8 december 2017

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een zuivere lucht op kantoor is helaas niet vanzelfsprekend. Een raam openzetten voor ‘frisse lucht’ is ook niet altijd verstandig. Kies voor een luchtreiniger op kantoor om zuivere lucht te garanderen en een fijne werkomgeving te creëren. Je leest er meer over in het artikel!

Waarom luchtreinigers op kantoor?

De lucht zuiveren op kantoor, waarom moet dat eigenlijk? Er zijn diverse redenen waarom het verstandig is om voor luchtfiltering op kantoor te kiezen. Er zweven namelijk meer bacteriën en virussen rond in een kantoor dan je zou denken. Zo kan er ook veel stof liggen achter archiefkasten en dergelijke en elektrische apparatuur stoot ook niet de meest zuivere lucht uit… De luchtkwaliteit is dus niet voor niks te verbeteren binnen een kantoor. Tel daarbij op dat men een raam open doet voor ‘frisse lucht’ waardoor ook de benodigde uitlaatgassen binnenkomen.
Er zijn dus diverse redenen waarom een luchtreiniger als onmisbaar binnen een kantoor beschouwd kan worden. Wat zo’n reiniger dan concreet voor je kan betekenen is meer dan alleen zuivere lucht. Zo kan er minder verzuim ontstaan, bacteriën en virussen verminderen door de reiniging van de lucht, zo kan het de werknemers lastiger of niet bereiken. Men kan daarnaast ook last krijgen van prikkende ogen of is vermoeid en minder productief door de ‘zware’ lucht binnen het kantoor. Denk ook aan een rookruimte als er personeel is dat rookt, met een goede luchtreiniger kan hier een speciaal rookhok voor worden gemaakt die de lucht direct zuivert.

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn diverse mogelijkheden beschikbaar voor zowel grote als kleine kantoren. Ten eerste zijn luchtreinigers in alle maten en designs beschikbaar. Zo heb je luchtreinigers die puur zijn gemaakt om te functioneren, maar daarnaast ook luchtreinigers met een mooi design en stijlvolle look voor je kantoor.

Luchtreinigers zijn naast alle soorten en maten ook in verschillende uitvoeringen beschikbaar, betreffende het doel en de intensiteit van deze. Zo kan de ene luchtreiniger alleen gassen verwijderen, waarbij de ander ook tabaksrook, micro-organismen en bacteriën en virussen verwijdert. Kantoren worden ‘groener’ ingericht en ergonomie staat hoog in het vaandel, dit is zo gezond mogelijk voor de mens en het milieu.

Kijk goed waar de behoefte ligt bij jouw bedrijf en in welke mate je de lucht gereinigd wilt hebben. Voor mensen met bepaalde allergieën is het zeer fijn om een luchtreiniger te hebben die ook (fijn)stof en pollen verwijdert. Laat je van tevoren dus goed informeren, bekijk de behoeften en zorg voor een gereinigde lucht op kantoor!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *