ICT diensten vergelijken, zo doe je dat!

21 december 2017

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

De ICT markt veranderd razendsnel en het bijhouden van die ontwikkelingen is voor de gemiddelde ondernemer geen favoriete bezigheid. Laat staan dat het prioriteit krijgt in de hectiek van alledag. Toch kun je er als hedendaagse ondernemer niet onderuit. Met slimme ICT oplossingen haal je namelijk nóg meer uit je bedrijf. Maar hoe zorg je er voor dat je geen appels met peren vergelijkt als je op zoek gaat naar een geschikte ICT dienstverlener? Je leest het in dit artikel.

Weet wat je zoekt

Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Zeker als je eigen kennis op dit gebied beperkt is. Toch zijn er een aantal zaken die je voor jezelf op een rij kunt zetten om duidelijk te krijgen waar je behoefte aan hebt. Vragen die je daarbij kunnen helpen zijn:

  • Bij welk thema heb je ICT ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld security tegen hackaanvallen, Office 365, Cloud diensten, het automatiseren van werkprocessen, data management of oplossingen voor mobiel werken.
  • Welke kennis heb je zelf al in huis en waar heb je precies hulp bij nodig?
  • Wat voor ondersteuning heb je nodig? Misschien ben je al geholpen met een slim softwarepakket, maar het kan ook zijn dat je juist behoefte hebt aan een training of een ICT specialist die je komt ondersteunen op kantoor.
  • Hoeveel geld heb je beschikbaar voor het inkopen van ICT diensten?

Zodra je voor jezelf in kaart hebt gebracht naar welke ICT ondersteuning je precies op zoek bent en wat je budget is, dan kan je een eerste selectie maken van aanbieders.

Praat met specialisten en collega-ondernemers

Zo’n eerste selectie maken, is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. ICT specialisten kunnen je hierbij helpen. Dat hoeven niet per se onafhankelijke specialisten te zijn. Ga het gesprek aan met zoveel mogelijk verschillenden experts. Zij zijn immers de mensen die dag in dag uit te maken hebben met dezelfde ICT vraagstukken als waar jij nu tegenaan loopt. Vraag wat de knelpunten zijn en welke oplossingen zij adviseren. Ga ook te rade bij collega-ondernemers met een vergelijkbare bedrijfsvoering. Wat hebben zij gedaan om hun ICT processen te stroomlijnen, welke diensten hebben zij ingekocht en wat zouden ze achteraf gezien anders doen? Leg de antwoorden naast elkaar en doe er je voordeel mee.

Selecteer de ICT aanbieder die bij je bedrijf past

Wanneer je weet wat je zoekt en waar je rekening mee moet houden, dan kan je op zoek gaan naar een geschikte aanbieder die aansluit bij jouw wensen en bedrijfsvisie. Vergeet daarbij ook niet om verder te kijken dan het ICT vraagstuk dat op dit moment voor je ligt. Een goede keuze maak je door rekening te houden met trends en ontwikkelingen binnen de branche en de koers van je bedrijf. Kies een ICT dienstverlener die niet alleen verstand heeft van het betreffende ICT thema, maar ook ervaring heeft binnen jouw branche. En tot slot: laat je niet afleiden van wat voor jou en jouw bedrijf belangrijk is. Als de voorgestelde oplossing niet aansluit bij je doelen, zoek dan verder.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *