Houd je bedrijfsterrein netjes en schoon met RVS-afvalbakken

14 april 2021

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Eerder vertelden we al dat RVS gebruiken in je kantoorinrichting een goed idee is. RVS, ofwel roestvast staal is namelijk een bewustere, duurzame keuze als het gaat om materialen. RVS gaat niet alleen lang mee omdat het slijtvast is, maar het is ook nog eens volledig recyclebaar. Daarom is meubilair gemaakt van RVS een mooie keuze. En wist je dat je dit idee ook verder kunt doortrekken tot de afvalbakken in je kantoorpand en op je bedrijfsterrein? Wij vertellen je meer over RVS-afvalbakken.

Hygiënische en schone RVS-afvalbakken

Het is belangrijk dat de prullenbakken van jouw bedrijf er schoon uitzien. Je wilt immers geen slechte indruk wekken bij bezoekers aan jouw bedrijfspand. Natuurlijk is afval per definitie niet schoon, maar de buitenkant van je prullenbakken kan dat wél zijn. Het plaatsen van roestvast stalen afvalbakken in je kantoor en op je bedrijfsterrein heeft daarom veel voordelen. Roestvast staal is namelijk zeer gemakkelijk te reinigen en dus hygiënisch. Daarnaast kan dit materiaal voor veel mooie designs worden gebruikt en kun je hier dus je bedrijfspand mooi mee aankleden! Let op: sommige mensen denken dat RVS-prullenbakken het best kunnen worden gepoetst met babyolie of olijfolie. Dit is echter niet het geval. De prullenbak gaat hier wel goed door glimmen, maar wordt ook erg vettig. Gebruik dus gewoon een goed schoonmaakmiddel en geen olie om een RVS-vuilnisbak schoon te maken.

RVS-afvalbakken zijn duurzaam

Roestvast stalen afvalbakken zijn niet alleen hygiënisch en schoon, maar ook duurzaam en hebben een lange levensduur. RVS is namelijk een metaalsoort met een beschermlaag, de zogeheten oxidelaag. Deze oxidelaag beschermt de onderliggende metaallaag van invloeden van buitenaf. RVS is daarom bestand tegen weersinvloeden, slijt niet snel en gaat hierdoor lang mee. Dit maakt de keuze voor RVS-afvalbakken ook nog eens goed voor het milieu, want je weet zeker dat je deze niet op korte termijn zult hoeven te vervangen. Daarnaast is het in esthetisch opzicht natuurlijk ook fijn dat RVS niet snel slijt, want zo weet je zeker dat de RVS-afvalbakken op jouw bedrijfsterrein er netjes blijven uitzien. Met RVS-afvalbakken houd je jouw bedrijfsterrein schoon en fris!

Tot slot… Wist je dat veel mensen denken dat de afkorting ‘RVS’ voor ‘roestvrijstaal’ staat? Dit klopt echter niet. De goede term is roestvast staal. Dat komt omdat RVS wel degelijk kán roesten, maar het wel veel beter bestand is tegen roest dan andere materialen. Dus niet geheel roestvrij, maar wel roestvast.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *