Is jouw kantoorpand energielabel-C proof?

26 april 2023

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Je bent als eigenaar van een kantoor met een vloeroppervlakte van 100 m2 of meer verplicht om minimaal een energielabel C te hebben. Beschik je over een kantoorpand met energielabel D, E, F of G dan is het verstandig om daar wat aan te doen. Met een hoger energielabel voor kantoren zorg je ervoor dat het gebouw lagere energiekosten krijgt en een hogere prijs. Is jouw kantoorpand al energielabel-C proof?

Hoe energiezuinig is jouw kantoorpand?

Als men het over een energielabel heeft, dan gaat het over de energiezuinigheid van een pand. Er zijn tegenwoordig labels van A tot en met G. Heb je een label A dan heb je het meest zuinigste pand dat er is en heb je een label G dan is dit het minst energiezuinige pand dat er is. Minimaal heb je voor een kantoorpand dus een energielabel C nodig en dit betekent dat het een relatief energiezuinig kantoorpand is waarbij er nog wel het een en ander verbeterd kan worden.

Beschik je over een energielabel D of minder?

Met kleine maatregelen kun je een kantoorpand met een energielabel D, E of F zonder ingewikkelde bouwkundige ingrepen veranderen naar een energielabel C. Deze maatregelen kunnen op den duur bijdragen aan een energieneutraal kantoorpand. Je kunt bij maatregelen denken aan het aanbrengen van warmwaterinstallaties, plaatsen van zonnepanelen, ventilatie en isolatie. Je kantoorpand naar een energielabel C brengen is makkelijker dan je zou denken.

Voor welke kantoorpanden is een energielabel verplicht?

Kantoorpanden met meer dan 100 m2 aan vloeroppervlakte moeten verplicht een energielabel hebben. Bij de verhuur of de verkoop van een pand overhandigt de eigenaar met het contract het energielabel aan de huurder of de koper. Een energielabel kan gunstig zijn voor de verhuurprijs of verkoopprijs van het kantoorpand. Want met een groen energielabel, zoals A, B of C, vermeerder je de waarde van het pand en zodoende kan de verhuur versneld worden. Heb je een kantoor in een monumentaal of klein pand, dan is een energielabel nog niet verplicht.

Aan de slag gaan met een energielabel aanvragen

Wil je aan de slag gaan om een beter energielabel te krijgen, bezoek dan Bedrijfsenergielabels.nl. Hier krijg je de mogelijkheden te zien hoe een beter energielabel te verkrijgen. Wist je dat de overheid het verduurzamen van kantoorpanden aanmoedigt met subsidies? Des te meer reden om te kijken hoe je je kantoorpand naar een energielabel A, B of C kunt brengen.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *