3 redenen om voor videomarketing te kiezen

3 mei 2023

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Steeds meer bedrijven maken gebruik van videomarketing. Dit is ook iets wat eigenlijk al tijden bestaat. Denk alleen maar aan de commercials die je op de televisie ziet. Deze zijn niet meer weg te denken van de buis. Misschien kijk je hier zelf altijd maar met een schuin oog naar, maar onbewust slaat je brein de merknamen op die voorbij komen. Sommige commercials zijn zelfs heel leuk om te zien en blijven lang hangen. Dit is een typische vorm van videomarketing. 

Met behulp van videomarketing kan een boodschap luchtiger worden gebracht. Zo maak je jouw verhaal levendig voor de consument. Met behulp van een videoproductie bedrijf, zoals https://sommedia.nl/, weet jij de consument te verleiden om meer over het bedrijf te weten te komen. 

Toch is nog lang niet iedere ondernemer overtuigd van de voordelen van videomarketing. Want waarom zou je juist hier geld in investeren als er nog veel meer andere mogelijkheden zijn? Nou, dat leggen we graag uit. Hier volgen drie redenen om dit jaar vaker voor videomarketing te kiezen. 

Slimme manier om een moeilijke boodschap uit te leggen

Soms heeft een bedrijf een verhaal dat best lastig uit te leggen is aan de klant. Misschien omdat je gebukt gaat onder lastige termen of omdat het verhaal gewoon echt erg ingewikkeld is. Maar toch is het noodzakelijk dat het verteld wordt. Wat doe je dan? De beste manier om dit verhaal te verduidelijken is door er bewegend beeld aan toe te voegen. Je kunt een animatie maken om deze ingewikkelde boodschap op de juiste manier over te brengen. Zo wordt het eenvoudiger om te begrijpen. De boodschap wordt op die manier vele malen krachtiger dan wanneer je het enkel in woorden plaatst. Het is nu immers door iedereen te begrijpen. 

Gemakkelijk te delen 

Het leuke van video’s is dat ze erg geliefd zijn. Kijk alleen maar naar de statistieken van YouTube, Facebook en Instagram. Mensen besteden jaarlijks heel wat uurtjes met het bekijken van filmpjes. En – als je een filmpje weet te creëren die opvalt – het is ook nog eens zeer gemakkelijk te delen. Heb je bijvoorbeeld een heel grappig filmpje weten te maken? Dan is de kans groot dat deze door mensen gedeeld gaat worden. Deze delen het weer met hun vrienden en zo gaat het balletje rollen. Voordat je het weet wordt de video massaal gedeeld en geniet je van meer naamsbekendheid

Resultaat is eenvoudig te meten 

Nog een groot voordeel van videomarketing is dat het resultaat eenvoudig te meten is. Stel, je plaatst een video op YouTube. Dan kun je dagelijks in de gaten houden hoeveel bezoekers dit trekt. Je weet zelfs waar de kijker vandaan komt en wat hij van de video vond. Zo weet je exact wat het filmpje je heeft opgeleverd. Dit is bij veel andere vormen van marketing meestal niet het geval. 

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *