Hoe zit het met een verplicht energielabel voor bedrijfspanden?

25 januari 2022

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Heb je een bedrijfspand of kantoor? Dan is het goed om je te verdiepen in het energielabel. In sommige gevallen is een energielabel voor een bedrijfspand namelijk verplicht. Als je niet voldoen aan deze verplichting kun je een boete ontvangen van de inspectie. Hoe zit het nu precies met het energielabel voor bedrijfspanden en hoe kun je een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen? Hier lees je er alles over.

Wanneer aanvragen?

Heb je op dit moment nog geen energielabel? Dan is er nog geen paniek. Een energielabel is namelijk verplicht bij de verkoop of verhuur van een bedrijfspand. Als verkoper of verhuurder ben jij verantwoordelijk voor het aanvragen van een geldig energielabel. Als de koper of huurder dus geen energielabel heeft, ben jij als eigenaar de verantwoordelijk voor de eventuele boete. 

Wat is het doel van een energielabel?

Een energielabel is een label waarop informatie over de energiehuishouding te zien is. Dit label geeft onder andere aan hoe energiezuinig het kantoor is. Label A betekent bijvoorbeeld dat het pand erg zuinig is en Label G betekent dat het pand niet zo zuinig is. Op het label vind je ook manieren waarop je de zuinigheid kunt verbeteren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. De energiekosten kunnen dan namelijk sterk omlaag gaan. Het energielabel is in het leven geroepen om meer duidelijkheid te creëren rondom energiezuinigheid.

Wie maakt het energielabel?

Je kunt een energielabel niet zelf maken. Hier heb je een expert voor nodig die bij een officiële organisatie werkt. De expert zal bij jouw pand langskomen om de energiehuishouding te bekijken en te beoordelen. Je ontvangt van dit bedrijf dan een officieel label. 

Waar een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen?

Een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Verschillende instanties bij jou in de buurt kunnen een energielabel opstellen. Je maakt simpelweg een afspraak en je ontvangt automatisch het label. Wil je weten welk bedrijf het goedkoopst is? Vraag dan verschillende energielabel offertes aan, zodat je in een oogopslag ziet welk bedrijf voor jou het voordeligst is.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *