2 praktische relatiegeschenken die je merkbekendheid vergroten

16 juli 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een cadeau geven is niet altijd zo gemakkelijk. Je wilt iemand wel iets geven waar hij of zij iets aan heeft. Datzelfde gevoel heb je waarschijnlijk met het geven van een relatiegeschenk. Met deze tips geef je niet alleen praktische relatiegeschenken die ook daadwerkelijk gebruikt worden, maar die ook nog eens jouw merkbekendheid vergroten. Win-win!

Maak een plan om je naamsbekendheid te vergroten

Voordat je gaat nadenken over een relatiegeschenk die je helpt je merkbekendheid te vergroten, moet je überhaupt goed bedenken hoe je je merk bekender wilt maken. Er is namelijk meer voor nodig dan enkel het geven van relatiegeschenken aan mensen die je kent. Maar geen zorgen. Dat klinkt vaak ingewikkelder en moeilijker dan het daadwerkelijk is. Wij raden aan om eerst een solide plan te maken. Zo kun je alle middelen goed op elkaar afstemmen. Dit zijn 10 manieren om je merkbekendheid te vergroten.

Merkbekendheid vergroten door logo

Als je wilt dat je merk beter gezien wordt, dan moet je er voor zorgen dat je merk meer zichtbaar is. Klinkt vrij logisch toch? En de uitwerking is ook vrij simpel. Als je een relatiegeschenk cadeau geeft, zorg er dan voor dat je logo goed zichtbaar is. Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk je logo op verschillende dingen laten bedrukken, zodat je altijd een praktisch relatiegeschenk kunt geven. Op het moment dat je de kleur van het cadeau kiest, bijvoorbeeld de tas, kijk dan wel goed of de kleur daarvan niet vloekt met jouw logo. Je wilt immers niet de plank misslaan.

Praktische relatiegeschenken

Maar wat geef je dan als relatiegeschenk én hoe vergroot je je naamsbekendheid? Voordat we met voorbeelden komen hebben we nog wat extra tips. Je geeft een praktisch geschenk op het moment dat het past bij de tijd van het jaar. Je komt dus niet met een strandbal op de proppen als de winter zijn intrede doet. Let dus goed op de periode waarin je iets geeft. Zo kun je nu goed kijken naar relatiegeschenken in coronatijd.

Praktisch relatiegeschenk #1: paraplu

Je kunt zeggen: maar ik lees net dat je geen strandbal in de winter moet geven. Geef je dan wel een paraplu in de zomer? Ja, dat kan met onze Nederlandse zomers zeker wel. Kies verschillende kleuren die je kunt weggeven, maar die uiteraard wel passen bij jouw logo. Zo ziet niet alleen jouw ontvanger, maar ook andere mensen op straat vaker de naam van jouw bedrijf.

Praktisch relatiegeschenk #2: pen

De pen is een klassieker, maar een goede voor je merkbekendheid. Laat bijvoorbeeld balpennen bedrukken met jouw logo.  Een pen gaat letterlijk van hand naar hand en daarom zal jouw merk ook door vele mensen gezien worden.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *