Deze dingen mogen echt niet ontbreken in jouw bedrijf

30 juli 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Of je nou een nieuw bedrijf start of als jouw bestaande bedrijf een boost kan gebruiken, er is altijd ruimte voor verbetering. In dit artikel bespreken we de dingen die echt niet mogen ontbreken in jouw (nieuwe) bedrijf; ook de dingen waar je niet zo snel aan zult denken.

Een goed bijgehouden administratie

Het hebben van een goede boekhouding is van groot belang voor elk bedrijf. Als je de administratie niet bijhoudt en dit in één keer allemaal moet doen van de afgelopen maanden kun je flink in de knoei komen. Het inhuren van een accountant of zelfs administratief personeel is misschien een extra kostenpost, maar voorkomt veel gedoe. Zelfs als het je aan het begin van het bedrijf allemaal zelf is gelukt, kan groei van jouw bedrijf ervoor zorgen dat het te veel tijd kost.

Een mooie huisstijl

Nog een investering die je misschien liever niet doet, maar het inhuren van een grafisch vormgever voor een mooie huisstijl is voor sommige bedrijven van groot belang. Als je een bedrijf hebt dat het vooral van mond-op-mondreclame moet doen is het niet echt nodig. Maar als jij op beurzen gaat staan of reclame maakt via het internet en advertenties is het wel zo fijn als jouw bedrijf een aantrekkelijke branding heeft.

SEO op orde

En als je dan een website hebt, moet hiervan de SEO op orde zijn. SEO staat voor Search Engine Optimization, wat betekent dat jouw website zo goed mogelijk geoptimaliseerd is om gevonden te worden in de zoekresultaten. Ook hiervoor kun je specialisten inhuren. Als je een online webshop hebt waarbij dit zeer belangrijk is, raden we aan om hier speciaal personeel voor aan te nemen. Zij kunnen jouw website zo aanpassen dat potentiële klanten jou eenvoudig kunnen vinden. 

Een goed kantoornetwerk

Steeds meer activiteiten gaan via het internet, en niets is zo vervelend als een sloom en haperend netwerk. Investeren in een goed netwerk is daarom geen overbodige luxe. Een glasvezelinstallatie biedt het snelste internet, maar je kunt binnen het bedrijf ook gebruik maken van Cat6a en Cat7-kabels voor een gegarandeerd snel netwerk. Om optimaal gebruik te maken van een snel netwerk heb je wel een 10 gigabit ethernet card nodig in de computers.

Een fijne kantine

Het klinkt misschien een beetje gek, maar pauze is een belangrijk onderdeel van een goede werkomgeving. Zorg daarom voor een fijne kantine. Soms zit er al een kantine bij een kantoorpand, maar als je dit niet hebt, is het belangrijk een ruimte tot kantine om te toveren. Zet er een koelkast neer, een magnetron en een grote eettafel. Zet er ook wat leuke planten neer en hang wat leuke dingen op, zodat het echt een plek wordt waar je werknemers eventjes tot rust kunnen komen. 

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *