Op zoek naar administratief personeel? 3 tips

4 juni 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, kom je ongetwijfeld vroeg of laat voor de vraag te staan waar je geschikt personeel vindt. Het kan al een hele zoektocht zijn om personeel te vinden, laat staan om ook de perfecte medewerker te vinden die geschikt is voor de functie die je open hebt staan. Ga je personeel werven, deze 20 manieren kunnen je alvast op weg helpen. Maar het is natuurlijk ook afhankelijk van wie je zoekt. Kandidaten voor bouw vacatures zoek en vind je op een heel andere plek dan personeel voor administratieve vacatures. We geven je 3 tips om geschikt administratief personeel te vinden.

1. Schrijf een pakkende vacature

Natuurlijk kun je een standaard vacature pakken en daar een paar kleine dingen in aanpassen. Maar als je al geen moeite en creativiteit inzet voor de vacature, hoe kun je dan verwachten dat de medewerker van jouw dromen zal reageren? Het is belangrijk om een originele tekst te gebruiken die helder is, concrete competenties vraagt en enthousiast klinkt. Hoe beter de vacature, hoe beter de kandidaten.

2. Verspreid de vacature zo breed mogelijk

Een vacature op je website plaatsen, is natuurlijk een absolute must, maar hoeveel mensen gaan hem dan vinden? Beter is het om zoveel mogelijk publiciteit te genereren voor jouw vacature. Dit doe je door je social media kanalen in te zetten, de vacature onder verschillende vacaturewebsites te verspreiden en wellicht kun je ook adverteren in huis-aan-huis kranten en vakbladen binnen jouw branche. Hoe meer mensen jouw vacature zien, hoe breder de tekst verspreid zal worden.

3. Zet een uitzendbureau in

Misschien vraag je je af waarom je als bedrijf moet werken met een uitzendbureau? Een uitzendbureau heeft pas écht een breed netwerk. Het voordeel hiervan is bovendien dat zij de kandidaten al voor  je voorselecteren. Je geeft bij het uitzendbureau aan wat voor functie je precies vrij hebt en hoe de geschikte medewerker hiervoor er precies uitziet. Het uitzendbureau zal dan in de eigen bestanden kijken naar geschikte kandidaten en deze uitnodigen voor een gesprek. Pas als het uitzendbureau een kandidaat geschikt acht, word je ermee in contact gebracht. Bovendien zijn kandidaten die via het uitzendbureau komen praktisch, je hebt weinig administratieve last met deze medewerkers en de risico’s liggen voornamelijk bij het uitzendbureau.

Je ziet het, administratief personeel vinden wordt een stuk gemakkelijker met deze 3 tips. Hopelijk vind je snel de perfecte kandidaat voor jouw administratieve vacature.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *