Waarom als bedrijf werken met een uitzendbureau?

26 april 2018

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Stel, er staat al langere tijd een vacature open en je komt om in het werk, of je hebt enkele tijdelijke klussen waar zo snel mogelijk iemand op moet worden gezet. Je kunt er dan voor kiezen zelf tijd en moeite te investeren in het vinden van de juiste persoon, of je schakelt een uitzendbureau in. Waarom zou je als bedrijf werken met een uitzendbureau? Hieronder lees je enkele voordelen.

Een uitzendbureau neemt werk uit handen

Het uitzetten van de vacature, plaatsen van advertenties, kiezen van potentiële kandidaten en het aangaan van gesprekken: alles wat met sollicitaties te maken heeft kost tijd. Tijd die je liever besteed aan je eigen werkzaamheden. Een uitzendbureau neemt je werk uit handen. Zij hebben ervaring in het plaatsen van mensen op de juiste plek en hebben vaak binnen enkele dagen één of meerdere geschikte kandidaten gevonden. Het juiste personeel vinden is belangrijk, zij kunnen een bedrijf maken. Bekijk ook eens de checklist voor werken met uitzendbureaus.

Maakt gebruik van het netwerk

Een uitzendbureau heeft in de werkzame jaren vaak een flink netwerk opgebouwd. En van dit netwerk kun je als bedrijf handig gebruik maken in je zoektocht naar mankracht in verschillende soorten specialisaties, van maritieme vacatures tot administratieve. De bureaus hebben door de jaren heen een portfolio opgebouwd van kandidaten die maar al te graag bij jouw bedrijf aan de slag gaan, en dus hoef je je zoektocht niet vanaf het begin zelf te beginnen. Grote kans dat het bureau snel iemand vindt die aan de slag kan om de klus te klaren.

Het biedt flexibiliteit

Wanneer je iemand via het uitzendbureau hebt gevonden voor de (tijdelijke) taken die je hebt liggen binnen je bedrijf, en deze persoon bevalt, zijn er mogelijkheden om deze persoon een vast contract aan te bieden. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat dit in goed overleg met het uitzendbureau gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat de persoon de eerste duizend uur werkt vanuit het uitzendbureau en daarna komt te werken onder het bedrijf  zelf. Er zijn genoeg manieren om dit op een nette manier af te spreken. Dit is een bepaalde flexibiliteit die een uitzendbureau kan bieden.

Een andere manier van flexibiliteit die het inhuren van een bureau biedt, is dat je op een snelle manier voor een korte periode iemand kan inhuren om het werk dat er ligt af te ronden.  De stress die het geeft om stapels werk te hebben liggen, wordt direct weggenomen wanneer iemand wordt ingehuurd.

Heb jij wel eens samengewerkt met een uitzendbureau? Zo ja, hoe waren de ervaringen? Deel ze hieronder!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *