Hoe gaat het bewerken van staal in z’n werk? 3 voorbeelden

10 februari 2022

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Staal wordt op veel manieren gebruikt. We zien het materiaal dan ook terug in bijna alle aspecten van ons leven: thuis, op ons werk, in het vervoer, of in het ziekenhuis. Er zijn in de loop der jaren veel bewerkingsmethoden voor staal ontwikkeld die het materiaal bruikbaar maken voor een specifiek doeleinden. Vraag je je af hoe dat werkt? In dit artikel bespreken we 3 voorbeelden van staalbewerking. 

Hoe bewerk je staal?

De basis van de meeste staalconstructies wordt gemaakt met behulp van lasersnijden. Staal wordt met de grootste concentratie perfect op maat gesneden. Dat gebeurt met behulp van een laser die het staal verhit. Lasersnijden is snel en zeer nauwkeurig. Naast snijden kan staal ook geknipt worden, geponst worden (dan knip je een bepaalde vorm of afmeting uit het materiaal), in een vorm gebogen worden en je kunt het walsen. Hierbij wordt het materiaal met een roterende beweging tot een ronde vorm gemaakt. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om staal te bewerken, waarmee je vervolgens verschillende producten maakt. We delen hieronder 3 voorbeelden. 

1.    Horeca inrichting 

Staal is een trendy materiaal, waardoor we het de afgelopen jaren veel terugzien in bijvoorbeeld de horeca. Nergens is sfeer zo belangrijk als in een café, restaurant of hotel. En dat kan dus ook met staal! Denk aan wijnrekken, een scheidingsrek, barrekken en andere objecten die in de horeca terugkomen. Er bestaan zelfs barkrukken, kapstokken en ander stalen meubilair. 

2.    Staal in huis 

Stalen deuren zijn al lange tijd populair in interieurdesign. Ze passen uitstekend in een klassiek of juist modern interieur. Stalen deurkozijnen combineren prachtig met glas, waardoor een huis een open en lichte uitstraling krijgt. De afwerking van stalen deuren kan naar smaak worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een glanzend of geolied oppervlak of juist een robuuste, stoere afwerking. 

3.    Stalen plantenbakken 

Heb je ooit gedacht aan stalen plantenbakken, op maat gemaakt? Dit is de ideale oplossing voor planten in de voortuin, achtertuin of zelfs op kantoor. Omdat stalen plantenbakken precies op maat en naar jouw wens kunnen worden gemaakt, passen ze altijd perfect in het interieur. De afwerking kan naar jouw wens worden gedaan. Denk aan een RAL-kleur van jouw keuze, een glanzende afwerking of juist een poedercoating en de optie tot een industriële afwerking door het staal warm te walsen en af te werken met olie. 

Eindeloos veel mogelijkheden 

Naast deze opties voor staalbewerking zijn er nog veel meer mogelijkheden. Denk aan stalen kozijnen, stalen frames, een volledig stalen Retail inrichting of stalen meubilair. Hoe ga jij dit veelzijdig en trendy materiaal terug laten komen in jouw organisatie

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *