3 tips voor het vinden van een goede bedrijfsmakelaar

17 november 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Als je een bedrijfspand zoekt, dan is een betrouwbare makelaar vinden de belangrijkste eerste stap. Met het huren, verhuren, verkopen of aankopen van vastgoed is veel geld gemoeid en het goed afhandelen hiervan kan behoorlijk complex zijn. Een makelaar vind je natuurlijk gewoon op internet – op de huizensite Funda vind je bijvoorbeeld een lange lijst bedrijfsmakelaars. Maar hoe maak je een weloverwogen keuze voor een bedrijfsmakelaar? Wij geven je 3 tips zodat je een goede bedrijfsmakelaar vindt.

Wees  kritisch als je een bedrijfsmakelaar zoekt

Laat niet aan het toeval over met welke makelaar je in zee gaat. Zoek je bijvoorbeeld een bedrijfsmakelaar in Deventer, kijk dan eerst kritisch naar het aanbod. Hoeveel makelaars zijn er en wat zijn de verschillen? Hoe lang bestaat de makelaar al en hoe wordt deze beoordeeld? Luister ook naar verhalen van andere ondernemers.

Onderhandelen over de kosten met een bedrijfsmakelaar

Uiteindelijk verleent een bedrijfsmakelaar natuurlijk een service  en daar staat een beloning tegenover. De vergoeding die makelaars vragen lopen behoorlijk uiteen. Er zijn geen wettelijke afspraken over de hoogte van deze beloning. Als ondernemer weet je wat dat betekent: de kosten zijn onderhandelbaar! Meestal bedingen bedrijfsmakelaars een percentage van de koopprijs. Dat betekent dat de bedragen flink op kunnen lopen. Kijk of de betreffende bedrijfsmakelaar hier open en transparant over is. Dit is een belangrijke overweging bij jouw keuze voor een bedrijfsmakelaar.

Vogel uit hoe betrokken de bedrijfsmakelaar is

Wie op zoek is naar een bedrijfsmakelaar heeft meer dan genoeg keuze. Stel als klant dus eisen, want de concurrentie is hoog en iedere makelaar wil jou graag als klant binnenhalen. Ga goed na hoe betrokken de bedrijfsmakelaar is bij het proces. Is er een klik, en heb je het idee dat je goed en eerlijk advies krijgt? Inventariseer dit tijdens een voorbereidend gesprek. Ben je niet tevreden, dan zoek je gemakkelijk een andere makelaar.

De juiste keuze van de bedrijfsmakelaar voor het (ver)huren of (ver)kopen van een pand is erg belangrijk. Met de bovenstaande tips in gedachten lukt het iedereen om de juiste bedrijfsmakelaar te vinden.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *