Een teambuilding uitje organiseren in Zoetermeer: 5 leuke tips

16 maart 2022

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Teambuilding is ontzettend belangrijk. Het zorgt voor een goede sfeer binnen het team. Met de juiste teambuildingsactiviteiten train je bovendien communicatievaardigheden, leiderschapskwaliteiten en vertrouwen in elkaar. Collega’s leren elkaar op een nieuwe manier kennen, waardoor ze ook op de werkvloer beter met elkaar kunnen omgaan. En naast dat teambuilding belangrijk is, is het natuurlijk ook gewoon erg leuk om te doen. Zoek jij een manier van teambuilding in Zoetermeer? We zetten de vijf leukste tips voor je op een rijtje!

Ice Games: daag elkaar uit op het ijs!

Een teambuilding uitje is natuurlijk het leukste als er grenzen verlegd worden. Geen veilige kantooromgeving, maar juist even iets totaal anders. Dat maakt Ice Games zo’n geweldige activiteit voor een teambuilding uitje. Tijdens deze wintergames nemen collega’s het tegen elkaar op in spannende spellen op het ijs. De Ice Games bestaan uit verschillende spellen, waardoor je jouw medewerkers op een totaal andere manier aan de slag ziet. Het vraagt om samenwerking en goede communicatie, maar tegelijkertijd komt er ook een competitief aspect bij kijken. Een perfecte teambuildings activiteit dus!

Leer iets nieuws in een clinic

Wil je jouw teamleden niet alleen elkaar, maar ook zichzelf beter laten leren kennen? Dan is het boeken van een clinic een leuke teambuilding activiteit. Als je medewerkers iets compleet nieuws wil leren en je ze buiten hun comfortzone wil zien, is een clinic zeker een goed idee. Clinics bestaan in veel verschillende soorten en maten. Wat dacht je van een schaatsclinic of een ijshockey clinic? Misschien komen er wel verborgen talenten van collega’s naar boven! 

Inscape Challenge: samenwerken is de key

Bij een Inscape Challenge krijgen jullie als team een groot mysterie om op te lossen. De tijd dringt en elk detail is belangrijk. Deze uitdaging doet een groot beroep op jullie samenwerkingsvermogen, maar ook op jullie communicatie skills. Jullie moeten improviseren en oog voor detail hebben. Dat maakt van deze challenges een uitdagend teamuitje. Lukt het jullie om het raadsel binnen de tijd op te lossen?

Voetbal, maar dan een beetje anders

Zoek je een sportieve activiteit, maar is een normaal potje voetbal je iets te saai? Dan is Bubble Voetbal een geweldige keuze. In een grote plastic bubbel gaan jullie een potje voetbal met elkaar spelen. Doordat jullie in die bubbel zitten kunnen jullie veilig tegen elkaar opbotsen en elkaar omver gooien. Dat geeft het voetbal een compleet nieuwe dimensie. Welk team komt als winnaar uit de bus?

Maak een ijssculptuur

Heb jij weleens een sculptuur gemaakt? Nee? Met jou waarschijnlijk de meeste collega’s. Dat maakt een workshop ijssculpturen maken juist zo’n leuke teambuilding activiteit. Je bent creatief met elkaar bezig en maakt samen iets moois. Omdat het een techniek is waar jullie waarschijnlijk nog nooit mee gewerkt hebben, leer je tegelijkertijd iets nieuws. Dat is waardevol en kan tot frustrerende situaties leiden. Dat zorgt voor mooie leerzame momenten tijdens deze unieke teambuilding activiteit. 

Zo zie je maar dat een teambuilding activiteit op vele manieren ingevuld kan worden. Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk dan ook zeker onze tips voor een sportieve bedrijfstraining. Dan heb je weer genoeg ideeën om de leukste én meest nuttige bedrijfsuitjes te organiseren voor je team. Veel plezier!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *