Een eigen cadeaukaart uitgeven, hoe pak je dat aan?

16 maart 2022

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een cadeaukaart uitgeven met jouw bedrijf is origineel, en een visitekaartje voor nieuwe klanten. Handgeschreven cadeaubonnen zijn fraudegevoelig en niet meer van deze tijd. Daarom ga jij voor een professionele cadeaukaart in de huisstijl van je bedrijf: fysiek of digitaal. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel leggen wij je stap voor stap uit hoe je een eigen cadeaukaart kunt uitgeven!

Stap 1: Kies een ontwerp dat bij jouw onderneming past

Een eigen ontwerp voor je cadeaukaart maken is leuk, maar niet één, twee, drie gedaan. Misschien heb je al een idee over het design, maar waar begin je? Bij het maken van je eigen cadeaukaart is het vooral belangrijk om de huisstijl van jouw bedrijf door te voeren in het ontwerp. Dit komt professioneel over en de ontvanger van de kaart weet zo precies waar hij aan toe is. Misschien herkent hij jouw bedrijf direct! 

Stap 2: Vergeet niet om belangrijke informatie te vermelden op de kaart

Naast een mooi visueel ontwerp, moet de cadeaukaart ook aan een aantal eisen voldoen. Heb je al nagedacht over de informatie die je op de kaart moet vermelden? En of dit op de voor- of achterkant van de cadeaukaart komt te staan? Denk er bijvoorbeeld aan om jouw voorwaarden duidelijk te vermelden. Is de giftcard voor een bepaalde tijd geldig? En wat is de waarde waarvoor hij kan worden ingewisseld?

Stap 3: Jouw cadeaukaart uitgeven, fysiek of digitaal?

Als je een mooi ontwerp hebt gemaakt, is het tijd om jouw cadeaukaart te gaan uitgeven! Maar hoe zorg je voor een goed systeem? Ten eerste bepaal je of je de cadeaubonnen fysiek wilt uitgeven of digitaal wilt verkopen. In het eerste geval moet je jouw cadeaubon laten drukken

Stap 4: Zorg voor een fraude dicht systeem

Of je de kaart nu fysiek of digitaal wilt gaan uitgeven: een onlinesysteem is altijd handig en zorgt ervoor dat er geen fraude kan worden gepleegd met de cadeaubonnen. Er zijn bedrijven die software aanbieden die je kunt koppelen aan de apparatuur of software die binnen jouw bedrijf al worden gebruikt. Zo houd je ook de financiële kant overzichtelijk.

Stap 5: Til jouw cadeaukaart systeem naar een hoger niveau

Ben je al aardig op weg met het uitgeven van cadeaukaarten? Door de bewegingen van jouw cadeaubonnen bij te houden, kun je de uitgifte laten groeien. Maak bijvoorbeeld een Excel bestand waarin je dit inzichtelijk maakt of koppel software aan je uitgiftesysteem. Door patronen te ontdekken kun je hierop inspelen en nog meer cadeaubonnen gaan verkopen!

We hopen dat je iets aan onze tips hebt gehad! Meer inspiratie nodig? Bekijk hier onze top 5 relatiegeschenken voor loyale klanten.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *